Lale çiçeği çok çabuk büyüyen ve bakımı da bir o kadar kolay olduğu için çiçekçilerin vitrinlerinde çok fazla görebildiğimiz bitki türlerindendir. Bakımları ve büyümesi çok kolay olması görünümlerinin kötü olduğu anlamına asla gelmez. Narin ve şık görünümleriyle kadınların en mutlu günlerinde lale gelin çiçeği olarak çok tutulur. Lalenin özellikleri çok fazladır.

İşte Lalenin özellikleri;

  • Bunlardan ilki gökkuşağının tüm renklerinde lale çeşidi olmasıdır.
  • Sap üzerinde tek çiçek bulunduran lale çiçeği soğanlı bir bitki olduğu için kendiliğinden Döllenip bir daha ki sene aynı yerden filiz verebilir.
  • Laleler zambakgiller familyasına aittir.
  • Her lale renginin bir anlamı vardır.
  • Çiçeklerin biçimleri çan şeklindedir.
  • Dünyada yaklaşık olarak beş bin adet lale çeşidi vardır
  • Arapça Allah Lafzını taşıyan sembol taşırlar üzerlerinde.
  • Osmanlının ve Türkiye’nin sembolüdür.

Lale Çiçeğinin Anlamları

Sevdiklerimize hediye etmeyi severiz ve hediyelerin en güzeli daima çiçekler olmuştur. Lale de sevilen çiçek türleri arasındadır. Bakımlarının ve büyümelerinin kolay olması onları çiçekçiler ve müşterileri tarafından sevilen çiçek haline getirmiştir. Osmanlı’nın sembolü olan lale çiçeği birine hediye edilirken farklı anlamlar taşıyabilir. Çiçeklerin dilleri vardır ve bazen son vedanızı gerçekleştirirken bazen kalpleri ısıtmak bazen de tebrik etmek için onları hediye olarak sevdiklerimize veririz. Lale çiçeği bu kadar tercih edildiğine göre mükemmel bier anlamı olduğu kesin Peki lale çiçeğinin anlamları nelerdir?

Kırmızı Lale Çiçeği Anlamı; Sevdiğiniz lale çiçeği hayranıysa ona kırmızı gül yerine kırmızı lale hediye etmek daha doğru bir seçim olur. Alıcınıza çiçek hediye etmeden önce sevdiği rengi ya da çiçeği biliyorsanız o renk ve çiçeğe yönelmek alıcınızın gönlünü kazanmak için size artı puan kazandırabilir. Kırmızı lale çiçeği anlamı, aşk ve tutkuyu sembolize ettiği için birine ‘Seni seviyorum’ demenin en güzel yollarından biridir. Sevgililer günü, yıldönümü ve evlilik teklifi gibi özel anlar için sitemizden 10’lu Kırmızı Aşk Lalesi siparişi verebilirsiniz. Sitemizden sipariş vermek için birkaç dakika ve birkaç tıklama yeterli.

Pembe Lale çiçeği Anlamı, ilk tanışma gününde, anneler gününde ya da birbirinizi tam tanımadığınız flört etmenin başlangıç zamanlarında pembe lale çiçeği hediye edip alıcınızın kalbini ısıtabilirsiniz. Şevtaü, sadakat ve sevgi gibi duygular içeren pembe lale çiçeğini alıcınıza hediye edebilirsiniz. Görünümleriyle her alıcıya farklı duygular tattıran Vazoda 20'Li Toz Pembe Lale çiçeğini siz de alıcınız için online mağazamızdan sipariş edebilirsiniz

Sarı Lale Çiçeği Anlamı, adına şarkılar şiirler yazdıracak kadar güzel olan bu çiçekler önceden umutsuz aşk ya da ayrılık anlamları taşırdı şimdi ise neşe, enerji ve güzel zamanların yaklaştığı haberi veren sarı lale çiçekleri zor zamanlar geçiren sevdiklerinize sipariş etmek için harika bir hediye fikri olabilirler. Canlı ve enerjik arkadaşlarınıza hediye edebilirken, birine geçmiş olsun deyip çabuk iyileşmesi için de hediye edilebilir.

Turuncu Lale Çiçeği Anlamı, çevrenizde enerjisi ile yerinde duramayan, yüzünden gülücükler hiç solmasın dediğiniz kimler varsa onlara turuncu lale çiçeği hediye ederek enerjilerini ikiye katlayabilirsiniz. Çünkü; turuncu lale çiçekleri mutluluk, sıcaklık, yüksek enerji ve hayranlığı ifade ederler. Evlilik törenlerinde yanında olamadığınız çiftler için, aileye yeni katılan bebek’e hoş geldin demek için ve birinin yaptığı iyiliğe karşılık olarak hayranlığınızı bildirmek gibi hediye vermek istediğiniz anlarda sitemizden Vazoda 10'Lu Turuncu Lale siparişi vererek günlerini daha aydınlık geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Vazo bulma derdi yaşamalarına gerek kalmadan hediyelerini direk bir alana konumlandırmaları da ayrı bir avantaj sağlayacaktır. Buket ile hediye edilen çiçeklerde bazen vazo bulma problemi çıkabiliyor.

Mor lale çiçeği anlamı, mor laleler asalet anlamını taşırlar ve herkese hediye edilebilirler. Mor lale çiçeğine sahip olanlar onlara bakamdan geçemezler. Görünümleri kendilerine hayran ettirir.

Krem lale çiçeği anlamı, krem rengi çiçek bulmak kolay değildir. İşte bu yüzden, laleler çok renkli olmaları ile sevilirler. Her renk lale bulabilirsiniz. Krem rengi sonsuz aşk anlamına geldiği için sevdiğinize hediye etmek için harika bir fikir olabilir.

Satın Alınan Lale Çiçeğinin Vazoda Bakımı

Kendinizi şımartmak için online mağazamızdan lale sipariş ettiniz ya da alıcınıza hediye ettiniz. Ne var ki biz hediyelere önem veren bir millet olduğumuz için bizimle uzun yaşamasını isteriz. İşte bu yüzden vazoda lalelerin nasıl daha uzun hayatta kalabileceklerini belirtmek ve bakım ipuçları verebilmek için size yazmak istedik. Vazoda çiçekler için bakım kılavuzu;

  1. Çiçek yaprakları çürümemesi için vazoya az miktarda su koyun ( sap kısımlarının 4 cm üzerine çıkmamalı)
  2. Sap kısımlarının rengi değiştikçe uçlarından budayın.
  3. Çiçekler ile gönderilen vitamini suya döküp karıştırın (bu en önemli ipucu)
  4. Suya bir çay kaşığı şeker ekleyin ( bu da vitamine ek olacaktır)
  5. Suyun içerisine damlatılan çamaşır suyu ya da alkol içerisinde bulunan mikropları öldürmeye neden olacak çiçekleri daha fazla ayakta tutacaktır (sadece birkaç damla)
  6. Çiçeklerin suyunu rengi değiştikçe değiştirin ve aynı bakıma devam edin

Bu bakım sadece vazoda laleler ürünümüz için tüm alınmış olan taze çiçek buketleri ve aranjmanları için geçerlidir. Bu bakım yapıldığında çiçekleriniz daha uzun zaman ayakta kalacak ve bu durum sizi daha mutlu edecektir. Çiçeklerin daha uzun zaman sizinle beraber kalmalarını istiyorsanız onları kurutabilirsiniz. Dilerseniz bir hafta kadar vazoda kalmalarını sağlayın ardından onları kurutmaya geçin. Kurutma işlemleri, kitap arasında kurutma, mikro dalga fırında kurutma ve güneşte kurutma gibi birçok yöntemle olabilir. En kısa yolla yapılan mikro dalga fırın yöntemidir.

Mikrodalga fırını 200 dereceye ayarladıktan sonra 1 dakikayı seçin ve çiçekleri tek tek fırın tabağına koyun, zaman dolduğunda kuruyan çiçeklerden dilerseniz kapı süsü yapıp dekor üretebilirken dilerseniz tekrar birbirine bağlayıp ve şekil verip (yapıştırıcı, kendi buket aranjmanı ile süsleme vb uygulayıp) vazoya yerleştirebilirsiniz. Tabii ki içerisinde su olmamalı. Böylelikle çiçeklerinizle uzun zaman geçirebilirsiniz.

Islak Lale Gelin Çiçeği

Islak lale genellikle gelin çiçeği olarak tercih edilir. Görünümlerindeki şıklık, asalet ve narinlik yapay bir gelin buketi yerini aldığında aradaki farkı görüp çok şaşıracaksınız. Islak lale gelin çiçeği gelinlik ile bir araya geldiğinde en mutlu günlerinin her ayrıntısına önem veren müstakbel eşler için inanılmaz güzel bir seçenektir. Online mağazamızdan sipariş vermek ya da özel bir aranjman oluşturmak için bizi arayabilir ya da müşteri destek hattımızdan yardım talep edebilirsiniz. Üzerinde özel çizgiler bulunan laleler nadir yetişen türlerdendir ve bu çizgilerin anlamı güzel gözleri ifade eder.

Online mağazamızdan lale siparişi vermek için birkaç dakika ve birkaç tıklama yeterli. Uygun fiyatlarımız ile yüzünüzü güldürürken alıcınızın da başını döndürebilmek için en kaliteli ıslak laleleri seçiyor ve en hızlı teslimat için çok sıkı çalışıyoruz. Kaliteli hizmet ve uygun fiyat için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.