Mükemmel Çiçekler; Güller

Güllerin anlamları renk ve sayılarına göre değişir. Her çiçeğin kendine özgü bir anlamı vardır. Güller de çiçeklerin en güzellerinden biri oldukları için anlam olarak da en etkileyici mesaj içerenleri sormaya gerek yok. Bazıları aşkı, tutkuyu ve sevgiyi ifade ederken bazıları da arkadaşlığı ve içtenliği yansıtırlar. Bu nedenle özel olarak renk ve sayı belirtip çiçekçinize bir aranjman yaptırabilirsiniz.

Her gülün farklı bir anlamı olduğunu belirtmiştik. Ayrıca şunu belirtmek isteriz ki renk ve sayı anlamlarına dikkate almadan kendi mesaj ve düşüncelerinizi de ileterek bir anlam içermesini sağlayabilirsiniz. Elbette bunu yaparken sadece arkadaş bulduğunuz kişiye kırmızı gül göndermeyi düşünmeyin. Aksi hâlde mesajınızı yanlış anlayabilir. Güllerin anlamları aşağıda belirtmiş olduğumuz nedenlerle de ortaya çıkabilir. Bu nedenler;

  • Doğum günü kutlamak.

Yakınlarınızın ve özellikle familyanızdaki birinin doğum gününü kutlamak adına bir gül buketi ya da gül aranjmanı hediye edebilirsiniz. Böylece güllerin anlamları mesajlar ile birlikte çoğalmış olur. Doğum günü için gül hediye etmek istediğinizde hem sevginizi belirtir hem de sevdiklerinizin sizin için ne kadar özel olduklarını bildirebilirsiniz.

  • Duygu ve düşünceleri belirtmek.

Kalpten kalbe geçen her güzel his için bir gül çeşidi ve rengi seçebilirsiniz. Örneğin; arkadaşınıza geçmiş olsun demek için ona sarı güller satın alabilirsiniz. Güneşin rengi olan sarı canlılığı ve dinçliği ifade ederler. Çabuk iyileş demenin en ince yolu da sarı gül hediyesi vermektir.

  • Sürpriz yapmak.

Sürprizlerdir, hayatımızın rutinine renk katan. En ummadığımız anda bir gül hediyesi almak hiç fena olmazdı, değil mi? Bizce de, öyle. Bu nedenle güllerin anlamları içerisinde özel olmak, eşsiz olmak ve bunun gibi ifadeler de yer alır.

  • Özel günlerde hediye olarak seçmek.

Hayatımızda bir kez yaşayacağımız en özel anlar için elbette gül çiçeğini seçeriz. İşte bu gibi dönemlerde tutku ve aşk anlamları ortaya çıkar, güllerin.

Gül Renkleri Ve Anlamları

Gül renkleri oldukça fazladır. Bazıları bahçede bazıları saksıda yetişir. Park, bahçe ve daha birçok yerde onları görmek mümkün. Ancak nerede olurlarsa olsunlar her yeri şenlendirdikleri kesin. Ayrıca yüzlerce hatta binlerce neden ile gül hediye edip farklı anlamlar taşımasını sağlamak mümkün. Ancak siz gerçek anlamı üzerinden bir hediye seçmek ve yanlış bir şey yapmamak istiyorsanız, tercih sizin. O zaman sizler için bir de renklerine bakarak güllerin anlamları nelerdir sorusunu yanıtlayalım.

Beyaz Gül Anlamı

Beyaz saflık ve masumiyettir. Gül ile birleştiğinde ise hediye olarak verdiğiniz kişi ile olan aranızdaki bağın ne kadar masum ve gerçek olduğunu belirtmiş olursunuz. Beyaz rengi tüm renklerin bütünü olduğu için bir yandan da beyaz gül anlamı sonsuzluktur. Eğer sevdiğinize ya da eşinize beyaz gül hediye ederseniz sonsuz aşkınızı bildirmiş olursunuz. Ayrıca annenize anneler gününde beyaz gül hediye ederek ona olan sonsuz minnetinizi de bildirebilirsiniz.

Sarı Gül Anlamı

Sarı canlılık, içtenlik ve dinçlik anlamına gelir. Bu nedenle bir sevdiğinize sarı gül hediye ederek ne kadar içten bir ilişkiniz olduğunu belirtebilirsiniz. Bu ilişki arkadaşlık da olabilir bunun yanı sıra iş ilişkisi de olabilir. Bu samimiyetin ne kadar ileri derecede olduğu çok önemli değil.

Kırmızı Gül Anlamı

Herkese hediye olarak verilemeyen en güzel olan gül rengi kırmızıdır. Kırmızı gül anlamı ise aşk ve tutkudur. Sonsuza denk bir tek seni seveceğim ve senden asla vazgeçemem demenin en güzel yolu ona kırmızı gül hediye etmektir. Kırmızı gül hediye edeceğiniz kişiler anneniz, kız kardeşiniz ya da eşinizdir. Bununla birlikte müstakbel eşinizde olabilir.

Mor Gül Anlamı

Mor gül çok fazla bulunmayan bir gül türüdür. Bu nedenle anlam olarak da nadir ve eşsiz gibi ifadeler içerir. Ayrıca mor gül anlamı kraliyet yükseklik gibi manalar da olabilir. Bu nedenle sizin için çok değerli olan bir bayan için mor gül hediyesi verebilirsiniz.

Pembe Gül Anlamı

Sevgi olmadan dünyanın ne tadı ne tuzu olmaz. Koşulsuz sevgi ile her şey daha güzel görünür gözümüze. Bu nedenle sevdiklerinize koşulsuz sevgi içeren bir hediye gönderip onları mutlu etmek isteyebilirsiniz.

Sonuç itibari ile herkes gül hediye almak ister. Önemli olan kimden geldiği ve hangi mesaj içerdiği olmalı. Ayrıca güllerin anlamları da bize gizli yanıtlar verir.