Bir kalanchoe bitkisi satın almayı düşünüyorsanız, bu güzel çiçeğin yetiştirilmesinin oldukça kolay olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. İşte ona nasıl bakılacağına ve ne anlama geldiğine dair bazı ipuçları. Çiçeğin kendisi oldukça çarpıcı, ancak bir tane satın almadan önce tarihi hakkında biraz bilgi sahibi olmalısınız. Önümüzdeki yıllarda en iyi şekilde görünmesi için ona nasıl bakılacağını bilmek isteyebilirsiniz.

Kalanchoe çiçeği

Kalanchoe çiçeği, diğer çiçekler kadar buketler için iyi değildir. Bu nedenle saksılı olarak yetiştirilir, satılır ve hediye edilirler. Ancak tohumdan da yetiştirilebilir. En iyisi iç mekan bitkisi olarak yetiştirilir. Aslında, sıcaklığın çok soğumadığı bölgelerde iyi büyüyebilir. İyi büyümek için iyi ışık gerekir. Kış aylarında güneye bakan bir pencereye yerleştirmenizi tavsiye ederiz.

Kış aylarında, kalanchoes birkaç gün ışıktan alınmalıdır. Çiçeklerin kurumasını önlemek için kesmeden önce bitkiyi sallamak önemlidir. Ayrıca, ölü çiçekleri de çıkarmalısınız. Bunları çıkarmak bitkinin çirkin görünmesine ve yeni çiçeklerin büyümesini engelleyebilir. Hastalığın yayılmasını önlemek için dezenfekte edilmiş budama makası kullandığınızdan emin olun. Kalanchoe'u budamak için herhangi bir aletiniz yoksa, sadece parmaklarınızı kullanabilirsiniz.

Kalanşo çiçek bakımı

İlk olarak, kalanchoe'unuzu drenajı iyi olan bir saksıya koyun. Ardından, toprağını ekleyin. Dikim yaparken, kök topun saksı kenarının yaklaşık iki cm altında olduğundan emin olun. Toprağı nemli tutmak için yeterince saksı karışımı eklediğinizden emin olun, ancak mobilyalarınıza sızacak kadar ıslaklık olmamalı.

Kalanşo çiçeği düzenli sulama ihtiyacı duymayan bir çiçektir. Saksı ve toprak değişimi, daha fazla çiçeklenmeyi teşvik etmenin başka bir yoludur. Yeniden çiçeklenmeyi teşvik etmek için kümenin tabanındaki çiçekleri keskin makasla kesin. Budama çiçekleri rahatlatacaktır.

Kalanchoes, diğer ev bitkileri arasında güzel görünecek etli yapraklara sahiptir. Bu bitki çiçeklendikten sonra dinlenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle sulamaya ara vermek gerekir.

Kalanchoe çiçeği anlamı

Kalanşo çiçeğinin anlamı karmaşıktır. Geleneksel olmayan ismine rağmen, bu çiçek uzun zamandır zenginlik, refah ve sevgi ile ilişkilendirilmiştir. Toplumumuzda bu bitki mutluluk ve refahın sembolüdür. Tarih boyunca, dini ritüellerde refahın sembolü olarak kullanılmıştır. Kalanchoe çiçekleri de hediye olarak popülerdir ve şifalı infüzyonlar olarak kullanılabilir.

Kalanşo çiçeği özellikleri

  • Bitkinin kendisinde, eğrelti otu veya zambak benzeri birçok dal ve yaprak vardır.
  • Büyük etli yaprakları ve terminal uçlarında kümeler halinde çiçekler üreten çok sayıda gövdeye sahiptir.
  • Kalanchoe çiçekleri genellikle dört yapraklı, kırmızı veya pembedir.
  • Çoğu çiçekten farklı olarak, kalanchoe çiçekleri kokulu değildir.
  • Hayvanlar için toksik olabilen kardiyak glikozitler adı verilen bir kimyasal içerirler.