Teraryum Malzemeleri Nelerdir?

Teraryumlar dekor olarak çok sevilen bir süs eşyasıdır. Doğanın minyatür halidir ve her özel an ve güne uyum gösterebilir, herkese de hediye edilebilirler. Her ofis masasında ve her evde bir teraryum görmek mümkün. Bunun nedeni de fiyat olarak çok ucuz olmaları, her mobilya ve ortamda ayrı bir hava oluşturmaları.

Teraryum malzemeleri ne kadar kaliteli olursa içerisindeki canlı bitki de o kadar gösterişli duracağından eminiz.

Teraryum yapmak isteyen ya da teraryum satın alıp içerisindeki malzemelerin ne olduğunu merak edenler için “teraryum malzemeleri nelerdir” sorusunu yanıtlayacağız. Teraryum malzemeleri çok fazla çeşitli olabilir. Evinizde bulunan malzemeleri ve bir doğa yürüyüşü yaparak kozalak, çakıl ve toprak gibi doğa ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Teraryum malzemeleri;

  • Toprak en çok kullanılan teraryum malzemesidir. Daha canlı bir dekor ürünü tercih edenler toprak kullanabilirler ve canlı bitki ya da orkide kullanacaksanız elbet gerek toprak kullanmalısınız.
  • Çakıl taşları genellikle toprak üerine serpilerek deniz kenarı ya da ev yolu yapmak için kulanılır ve çok tatlı bir görünüm sağlar.
  • Sukulent, orkide, bonsai ve kaktüs gibi canlılar tearyumlara renk katar ve manevi değerlerini yükseltirler. Bakımlarının çok kolay olması ve ortamdaki havayı temizlemesi nedeniyle bitkiler tercih edilirler. Hediye olarak en fazla tercih edilen ürünler canlı teraryumlardır bunun nedeni çok daha sevimli, şık ve hoş görünüme sahip olmalarıdır.
  • İnsan figürleri genellikle aşk ve bebek temalı ürünler için tercih edilirler. Sevgililer günü, doğum günü ve doğum gibi özel an ve nedenler için tercih edilen teraryum modelleri için kullanılırlar. Bebek temalı olanlar genellikle mavi ya da pembedir. Yeni doğan bebek hediyesi olarak hastaneye ya da evlere hediye olarak gönderebilirsiniz. Online kataloğumuzda bu tarz ürünler bulunmaktadır ve dilediğinizi seçip teslimat ücreti ödemeden yakınlarınıza hediye olarak gönderebilirsiniz. Bebek dışında sevgililer günü ya da partnerlerimizle sahip olduğumuz özel günler için kız ve erkek figürleri yer alır.
  • Melek figürleri herkese hediye olarak verilebileceği için fanus içerisinde yer alırlar. Hoş bir görüntü oluşturduğu için siz de teraryum yaparken tercih edebilirsiniz.
  • Ve diğer figürler birçok konuyu ve özel günü hedef alarak tercih edilebilirler. Yüzlerce ve hatta daha fazla figür seçebilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin; kibrit çöplerinden ev ya da köprü gibi çeşitler yapıp hem keyifli zaman geçirebilirsiniz hem de bir hobi sahibi olabilirsiniz.
  • Yapay bitki ve çiçekler, çiçek bakamayan ve çiçek sahip olmak isteyen kişiler için fanus içlerine yerleştirilirler. Bitki ya da çiçeklerin yapay halleri bile ortama huzur katabilirler.
  • Işıklandırma yaparak gece lambası olarak ya da romantik bir oluşturmak için kullanabilirsiniz. Küçük bir ledli figür yeterlidir ışıklandırma yapmak için.
  • Cam bir kap ya da fanus bir teraryum için en önemli malzemedir. Teraryum fanus olmadan olmaz. Bu faus bir kavanoz ya da camdan kutu da olabilir. Son zamanlarda üretilen o kadar çok fanus şekli var ki her çeşitte görmek mümkün. Bizim favorilerimiz ise geometrik şekillerde yapılanlar. Söz ve nişan gibi özel tören günlerinde yapılan süslemeler için masaya eklenen prizma teraryumlar ile harika görünümler oluşturabilirsiniz.
  • Kömür kullanarak toprak görünümü verebilirsiniz. Mangal kömürü canlı teraryum yapımlarında çok fazla tercih edilirler.

Teraryum malzemeleri için daha yüzlerce öneri sunabiliriz. Siz kendi tarzınıza göre seçimler yapıp ve önceden bir tema belirleyerek ürünleri satın alabilir ya da doğadan temin edebiliriniz. Uygun fiyatlı teraryum malzemeleri için toptan satış yerlerini ziyaret edebilir ya da dediğimiz gibi doğal ürünler tercih edebilirsiniz.

Üretimin toptan yapılması nedeniyle perakende olarak da olsa hazır yapılmış teraryumların fiyatları gayet uygundur. Özellikle de ucuz teraryum arayanlar online kataloğumuza göz atabilirler. Sizler için en kaliteli olanları en uygun fiyatlara tedarik edip siparişinizde belirttiğiniz tarih ve saatte teslimat için ücret talep etmeyerek alıcınızın kapısına takdim ediyoruz.

Teraryum modelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için aşağıdaki makalemizi okuabilirsiniz;

  • https://www.kalitecicek.com/blog/teraryum-modelleri-ve-fiyatlari