Kırmızı Gül Anlamı Nedir? Sayılarına göre kırmızı güllerin anlamı

Kırmızı gül anlamı sonsuz aşk ve tutkudur. Ancak sevgili annelerimize hediye olarak verdiğimizde ise onlara olan sonsuz sevgimizi belirtmek anlamını taşır. Bu nedenle sevgili, eş ya da annelerimize kırmızı gül hediyesi verip sadece aşk ve tutku anlamı yükleyemeyiz. Buna ek olarak yüzlerce eklenecek mesaj bulunuyor.

Sevgililer gününde sokaklar aşk ile birlikte kırmızı gül kokar. Her yer kırmızı iken sevgililer bir o kadar beyazdır. Hem masumiyet hem de aşk birleşince ortaya güzel bir görüntü çıkıverir. Bu nedenle sevgililer gününde kırmızı gül oldukça fazla satılır.

kırmızı gül anlamı

Kırmızı gül yüzyıllardır hediye olarak verilen bir çiçek türü olsa da asla klişe olarak düşünülmez. Bunun nedeni de çiçekçilerin ustalığından kaynaklanır. Her geçen farklı bir gül tasarımı ile bizi etkilemeyi başarırlar. Bu yüzden de kırmızı gül hediyesi verip sevdiğinizin sizin hakkında yanlış düşüncelere kapılmayacağından emin olabilirsiniz.

Kırmızı güller öyle etkileyicidir ki birçok sanatçının kaleminde ve tablosunda yerlerini aldılar. Hatta almaya da devam ediyorlar. Renklerinin tılsımlı etkisinin yanı sıra yumuşacık olan yaprak dokuları kalpleri ısıtmaya yetiyor. Bu nedenle sevdiğinizi üzdüğünüzde ona bir kırmızı gül hediye edip özür dileyebilirsiniz. Bu şekilde vererek de kırmızı gülün anlamı özür dilerim ve seni seviyorum olur.

Sayılarına göre kırmızı gül hediye etmenin anlamı

Kırmızı gülleri hediye ederken sayısına dikkat eden sevgili okurlarımız için bu konu hakkında birkaç şey belirtmek istiyorum.

Bir dal kırmızı gül hediye etmenin anlamı; seni seviyorumdur. İki dal hediye etmenin anlamı yine seni seviyorumdur. Bu konu birkaç yerde farklı şekillerde sonsuz seviyorum, çok seviyorum gibi anlamlar taşıdığı belirtilse de gülün sayısı ile alakalı değildir.

Sevgi içten gelir ve sevdiğinize tek gül ya da yüz gül de hediye etseniz aynı seviyede seversiniz. Ancak hayatınıza renk katmak istediğinizde elbette farklılıklar yapabilirsiniz. Örneğin, evlilik gününüzden itibaren her gün bir adet gül hediyesi verip diğer gün sayıyı iki üç diye arttırabilirsiniz. Bununla birlikte ilk haftayı böyle geçirirken yıl dönümünde büyük bir buket ile onu şaşırtabilirsiniz. Unutmayın ki kucak dolusu da olsa tek bir dal da olsa güller nefes kesici özelliğe sahip hediyelerdir.

Romantik anlar gerektiğinde, sürpriz yapmak istediğinizde, doğum günü kutlaması ya da bunun gibi bir özel an için kırmızı gül hediyesi verebilirsiniz. Kırmızı güllerin anlamı seni seviyorum, sana aşığım, sensiz olmak istemiyorum, beni daha çok sev gibi mutluluk cümleleri üzerine kurulur. Üzerine eklenen mesaj kartı ile de hediye edilen kırmızı güllerin manevi değerleri yükselir. Bu yüzden çekinmeden en derin duygu ve düşüncelerinizi kendi kaleminizden bildirmeyi unutmayın.

kırmızı güller

Diğer Güllerin Anlamları için aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz;