İstanbul son zamanlarda çiçek bahçeleri olarak daha da genişliyor. Otobanda arabanızla gezerken bile rengarenk çiçeklerle süslenmiş köşeler görmek mümkün. İstanbul’da çiçek bahçeleri yer alan parklar, bahçeler,korular ve bir sürü gezilecek yerler var. Biz gidip görmek isteyeceğiniz yerlerden birkaç tanesini kaleme alabildik çünkü sayıları bir makaleye sığamayacak kadar fazla.

İstanbul anlatmakla mümkün olmayan bir tarihe sahip olduğu için Dünya'nın en güzel kentleri hatta metropol şehirleri arasındadır. Eğer şehir dışında yada yurt dışında iseniz kesinlikle makalemizi okuduktan sonra İstanbul'a gelip ilk fırsatta bu eşsiz güzellikleri kendi gözünüzle görmenizi tavsiye ederiz.

Emirgan korusu

İstanbul’un en görkemli çiçek bahçesi desek yanlış söylemiş olmayacağımızı düşündüğümüz güzellikte olan Emirgan Korusu Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Boğaz kıyısındaki konumu, manzarası, çiçek çeşitleri, etkinlikleri, sessizliği, ilkbahar ve yaz aylarında muhteşem kokusu, şehrin ortasında suyun harika sesi, karşılaşabileceğiniz sincaplar, ördekler, kuş çeşitleri ve daha fazlası ile tam anlamıyla şehrin ortasında doğa ile iç içe bir yaşam alanı oluşturulmuş.

Adından belli olduğu gibi Sarıyer Emirgan da yer alan Bizans imparatorluğundan beri var olan 472 bin metrekarelik alanı kaplayan Emirgan korusuna gidince eve dönmek istemeyebilirsiniz. İçerisinde yer alan üç köşkten birinde yemek yerken çok fazla türde sahip olduğu çiçek türlerinin manzarasında huzur bulacaksınız.

Otağtepe

İstanbul’un fethinde büyük rol oynayan otağtepe sosyal tesislerine gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. 1997 yılında halkın hizmetine açılan Otağtepe parkında laleler, ağaçlar,deniz manzarası ve daha bir çok güzelliklere şahit olacaksınız. Giderken yanınızda bir termos çay götürmeyi unutmayın . Otağtepe parkı bir bakıp çıkılacak yerlerden değildir, her giden bir köşede oturup huzurun sesini dinlemeyi tercih eder.

Otağtepe parkına girişi ücretsizdir. Buraya girişte sadece otopark ücreti ödemelisiniz. Bunun dışında her gün 09.00 – 19.30 saatleri arasında bu parkı ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraf çekmeyi sevenler bu parkta en az 10 resim çekileceğinden eminiz.

Hidiv kasrı

Beykozda yer alan doğa harikası bu yere mutlaka gitmelisiniz. Spor yapmayı sevenler için 2 km ye yakın koşu yoluna sahip. İçerisinde bulunan tarihi mekanda kahvaltı yapabilir ya da akşam yemeği yiyebilirsiniz. Önceden randevu almayı unutmayın. Dışında bulunan cafe için yer bulmak bazen zor olabiliyor. Sandalye kapmaca oynadığımız günleri hatırladım nedense.

Ayrıca Hidiv kasrı düğün fotoğraf çekimi için en çok ziyaret edilen yerler arasında. Düğün için harika mekan olan hidiv kasrı yürüme yollarında ücretsiz olan çekim iç mekan için ücretli. Bu yüzden randevu alıp ücret ödemeniz gerekiyor.

Gülhane parkı

Fatih’de yer alan bu şahane yere gitmeyen kalmasın ! Bizans döneminde, askeri depoların ve kışlaların bulunduğu Gülhane’ye daha sonra Mangana Sarayı yapılmıştır. Adına şiirler şarkılar yazılan bu yere verdiğimiz saygı çok az. Sadece park amaçlı gitmeyin, lütfen tarihini de öğrenin.

Peki neden Gülhane Parkı? İstanbul’un orta yerinde böylesine güzel nefes alabileceğiniz yerler oldukça az da ondan. Gülhane Parkı’nın içerisine girer girmez gözlerinizi renk renk çiçekler, ulu ulu ağaçlar esir alırken, kulaklarınızı da kuş sesleri kuşatıveriyor. İçinize bir huzur hücum ediyor birden. Parkın tarih kokan havası burnunuzun direğine kadar ulaşıyor. İnanılmaz rahatlatıcı bir havası var Gülhane Parkı’nın. Tanındık ünlü simalar, askeriyeden insanlar daha kimler kimler bu parkta oturup neler planlamış neler yazmışlar.

Nazım Hikmet, Gülhane parkındaki bir ceviz ağacının altında sevgilisi ile buluşmak üzere randevulaşır. Buluşacakları gün gülhane parkına gider ve ceviz ağacının altında beklemeye başlar, tam bu sırada polisler de orada devriyeye çıkmıştır. O dönemlerde Nazım Hikmet arananlar listesinde olduğu icin polislerden gizlenmek durumunda kalır ve bu ceviz ağacına çıkar. Nazim Hikmet ağacın tepesindeyken biricik sevgilisi Piraye gelip her şeyden habersiz ceviz ağacının altında beklemeye başlar ve şiir yazar.

Nazım hikmet ceviz ağacı şiirini okumanızı tavsiye ederim.

Çamlıca tepesi

Üsküdar’a gidenlerin uğraması gereken yerlerden biri olan çamlıca tepesi , büyük ve küçük çamlıca olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlardan en popüler olanı şüphesiz Büyük Çamlıca. Deniz seviyesinden yaklaşık 265 metre yükseklikte bulunuyor. Küçük Çamlıca ise ağaçlarla kaplı ve yine manzarası çok güzel.

Çamlıca Tepesi’nden İstanbul Boğazı, Adalar, Haliç ve İstanbul Avrupa Yakası manzaralarını izlemek büyük bir keyif. Sadece çiçek bahçesi olarak değil, harika manzarası ile müşhur bir yerdir. İşiniz bittikten sonra yeni açılan Avrupanın en büyük camisini de ziyaret edebilirsiniz.

Küçük Çamlıca

Burası Büyük Çamlıca’ya göre daha sakin ve huzurlu bir yer. Bünyesinde Topkapı, Cihannüma ve Sofa Köşkleri’nin bulunduğu çok güzel bir koruya sahip. Oksijen olarak harika bir havası var, ayrıca bir çok alanı görebileceğiniz manzaralar mevcut. İçinde Beltur ve benzeri bir çok restoron bulunuyor. Ziyaret listenize küçük çamlıcayı da ekleyebilirsiniz.

Atatürk arboretumu

Her mevsimde ayrı bir güzelliği olan içerisinde bulunan gölün manzarasından her gittiğimde ayrı ayrı etkilendiğim doğa mucizesi olan bu yer Sarıyer de yer alıyor. İçerisinde mangal yapmak yasak. Evcil hayvan ya da motosikletle gitmek yasak ve ayrıca (düğün,nişan) fotoğraf çekimi için randevu alıp ücret vermeniz gerekiyor. Buraya gelmeden Emirgan korusuna uğrayıp kahvaltı yapmanızı tavsiye ederiz.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile Bahçeköy-Kilyos yolu üzerinde 1949’da kurulan Atatürk Arboretumu, bugün 296 hektarlık bir alan üzerinde dünyanın değişik köşelerinden getirilmiş birbirinden farklı 2000 bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor.

Maçka park

Resmi adı 'Maçka Demokrasi Parkı' olan bu park, güzel Emirgan, muhteşem Yıldız veya görkemli Gezi ile birlikte İstanbul'un birkaç şehir parkından biridir. Dolmabahçe ile Nişantaşı arasında yer alan bu yeşil alan, yöre halkına çocuklarını alabilecekleri, koşabilecekleri, köpek gezdirebilecekleri veya oturup dinlenebilecekleri bir yer sağlıyor.

Park güneşli hafta sonları kalabalık ama yine de oturacak bir yer bulabilirsin. Çocuklar (ve köpekler!) İçin oyun alanları, birkaç kafe, dekoratif havuzlar ve biraz egzersiz yapma havasındaysanız açık hava spor malzemeleri vardır.

Maçka Teleferiği'ni Gezi Parkı'na yakın Taşkışla'dan alıp Maçka Parkı'nda yürüyebilirsiniz. Benim önerim, parkta eğlenmek için atıştırmalıklar ve içecekler almak - alkole izin verilmeyebileceğini unutmayın, sorumlu ve tedbirli bir şekilde eğlenin.

Hava karardıktan sonra gezintiye çıkmanızı tavsiye etmem çünkü park oldukça ıssız olabilir.

Polonezköy tabiat parkı

Polonezköy tabiat parkı 1994 de tabiat parkı olarak beykoz sınırlarında olan İstanbul’un en büyük tabiat parklarından birisidir. Tabiat parkında birçok hayvan ve zengin bitki çeşitliliği var. Haziran ayında kiraz festivali, diğer mevsimlerde ise yürüyüş&koşu&piknik etkinlikleri için tercih edilen tabiat parkında farklı lezzetleri bir arada sunan birçok restorantlar mevcut. İsteyenler olursa evden birşeyler getirip polonozköy tabiat parkı kahvaltı ile piknik havasıda yaratılabilir

Polonezköy Tabiat Parkı Yapılacak Aktiviteler

Piknik: İstanbulun kalabalık havasından kurtulup ailenizle yada arkadaşlarınızla beraber sakin, doğanın sesini dinleyerek süper bir kahvaltı yapabilirsiniz. Birşeyler hazırlamakla uğraşmak istemeyenler için restorantlar mevcut tavsiye ederim.

Bisiklet: Birçok bisiklet yolu mevcut. Tabiat parkında bisiklet kiralayabilceğiniz işletmeler var. Bisiklet kiralayarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yürüyüş: Yaklaşık 5.5 km lik yürüyüş yolu bulunana tabiat parkında istediğiniz yerde kamp sandalyenizi yanına alarak dinlenebilir, istediğiniz yerden devam edebilirsiniz.

Kamp: Parkı beğendiyseniz yaz havasında bir çadır kurmak isteyenler için uygun bir yer. Çadırla felan uğraşamam otel motel pansiyon olsun rahat ediyim konforum önemli diyenleri duyar gibiyim onlar içinde seçenekler var fakat ben size çadırı öneririm. Çadır ve kamp yerleri için bir işletme mevcut.

Polonezköy Tabiat Parkı Ziyaretçi Saatleri

Polonez köy Park haftanın 7 günü saat 07:00 – 00:00 arası ziyaret edilebilmektedir. Kamp veya konaklama hizmeti alacaklar için alana giriş-çıkış saatlerinde kısıtlama yoktur. İstediğiniz saatte giriş çıkış yapıp çadırınıza girebilirsiniz.

Çiçek bahçelerini ve çiçekleri çok sevdiğiniz için bu içeriğimizi okuduğunuzu düşünüyoruz. Eğer yakınlarınızda çiçek eksik olmasın istiyorsanız sitemizden istanbul çiçek siparişi verme imkanınız var. Tabi sadece çiçek değil, teraryum, sürpriz hediye kutusu, kutuda vazoda çeşit çeşit çiçekleri satın alabilirsiniz. Hızlı ve güvenilir olarak sizle için hizmet veriyor olacağız.