Papatyanın Anlamı ve Özellikleri

Papatyanın anlamı rengine göre değişir. Beyaz papatya anlamı saflık, masumiyet, sonsuz sevgi iken sarı papatya anlamı içtenlik, arkadaşlık ve cana yakınlık demektir. Her yerde bulunduğu ve çabuk büyüdüğü için birçok kişi bahçesinde ve balkonunda papatya yetiştirir. Bununla birlikte hediye olarak da çok fazla tercih edilen bir çiçek türüdür. Papatyanın anlamının önemi, her yerde kolayca yetişmesi, çabuk solması ve bunun gibi nedenlerden dolayı buket olarak papatya hediyesi verebilirsiniz. Elbette başka çeşitleri de tercih edebilirsiniz.

Buket olarak çabuk solması nedeni oldukça önemlidir. Çünkü uzun ömürlü bir çiçek olsaydı ya da büyümesi uzun zaman alsaydı saksı çiçeği olarak hediyelik seçenekleri arasına girerlerdi. Oysaki bu çiçek türü her yerde yetişiyor ve iklim şartlarına karşı da oldukça dayanıklı.

Çiçeklerin evrensel bir dile sahip olduğunu herkes biliyor. Böylece onları hediye ederek sevdiklerimize yüzlerce mesaj gönderebiliriz. En önemlisi de kalbimizde gizlediklerimizi ya da söyleyemediklerimizi alıcımızın kulağına fısıldarlar. Ayrıca onları birçok sebep ile hediye olarak kullanabiliriz. Bu sebepler arasında anneler günü, sevgililer günü ve doğum günü hediyesi olmaları yer alır. Bu şekilde hediye olarak verilerek papatyanın anlamı iyi ki varsın, doğum günü kutlu olsun, seni seviyorum gibi derin duygular da içerebilir.

papatya

Hediye olarak verildiğinde papatyanın anlamı

Bazı insanlar kendilerine papatya verildiğinde ne anlama geldiğini çok merak ederler. Bunun için papatya hediyesini kimin verdiği, ne şekilde verildiği ve hangi günde verildiği gibi soruların yanıtlarına bakmak gerekir.

  • İlk olarak papatyayı erkek arkadaşınız ya da hoşlandığınız biri verdiyse onunda sizden hoşlandığı ya da sizi sevdiği anlamına gelebilir.
  • Papatyanın anlamı bir de ne şekilde verildiğine göre de değişebilir. Örneğin; papatya buketi ilişkinin ilk döneminde verilir. Böylece ilişkinizin masumluğu ve saflığı dile getirilmiş olur. Eğer fanus içerisinde verildiyse ve üzerindeki notta birkaç aşk kelimesi bulunuyorsa kırmızı güllerle aynı anlamı taşırlar.
  • Son olarak hangi tarihte verildiği de oldukça önemlidir. Örneğin, tanışma yıldönümü, sevgililer günü ya da doğum günü olabilir. Sonuç itibari ile papatya hediyesini veren kişi için özel ve değerli olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Her ortamda yetiştiği gibi nerede olursa olsun bembeyaz kaldıkları için papatyanın anlamı içerisinde temiz kalpli olmak da yer alır. Bu nedenle papatya çiçeği hediyesini birçok kişiye çekinmeden verebilirsiniz.

Papatya çiçeğinin özellikleri

Sevgiyi ifade etmenin en güzel yolu olan papatya çiçekleri ilkbaharında temsilcisidir. Aylara ve mevsimlere bakmadan önce çevrede bir papatya çiçeği gördüğümüz zaman anlarız ki ilkbahar gelmiştir, bizim için. Bununla birlikte Papatya Çiçeği sadece hediye olarak değil birçok yönden kullanılıyor.

Psikolojik açıdan çiçek hediye etmenin olumlu yönde etkili olduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak fiziksel yani sağlığımız açısından da büyük yönde etkiler var. Papatya çiçeğinin etkileri arasında sakinleştirici özelliği de yer alır. Ayrıca karın ağrısına da iyi gelir. Papatya losyon ve krem üretimi için de kullanılır.