Para Çiçeği Bakımı, Çeşitleri, Faydaları Ve Hikayesi

Para çiçeği görünümü nedeniyle herkes tarafından sevilen bir bitkidir. Manevi değerinin yüksek olması, hediye olarak tercih edilmelerinin ilk nedenidir. Bakımı oldukça kolay olan para çiçeği bakımı, çeşitleri ve faydaları gibi önemli bilgilere ulaşmak ve detaylarına göz atmak için yazımızın derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Para (PACHİRA) Nedir?

Pachira, para çiçeği demektir. Bu çiçeğin toprağının içerisine para konma gibi bazı batıl inançlar yer alır. Çiçek hangi odada duruyorsa, o odaya bolluk ve bereket geleceğine inanılır. Bu nedenle ismi para çiçeğidir. Ayrıca yeni yapraklar açması, yaprakların geniş olması gibi gelişmelerin de aynı şekilde bolluk ve bereketi temsil ettiği anlamına gelir.

Para çiçeğine bakan kişi, bakımı ne kadar iyi yaparsa, çiçek o kadar hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyür. Bir diğer inanışta çiçeğe bakan kişinin bolluk ve berekete hızlıca ulaşacağı belirtilir.

Para Çiçeği Bakımı

Para çiçeği, yarı gölgeli ortamları çok sever. Bu nedenle çok fazla güneş alan herhangi bir konumda bu çiçeği ağırlamamanız gerekir. Eğer yapraklarında lekelenmeler ya da sararmalar görürseniz, çiçeğin konumunu değiştirmeniz gerekir. Ev ve ofislerde bu çiçek oldukça zarif durur.

Çiçeklerin bakımında en önemli unsurlardan biri sulamadır. Sulama işleminin en etkili şekil yapılması için toprağın kuruluğunu test etmenizi öneririz. Bunu yapmak için ise, toprağa parmağınızı batırın ve kuruysa, sulama yapabilirsiniz. Eğer toprak nemli ise sulamanıza gerek olmadığını gösterir.

Sonbahar aylarında bitkilerin budanması gerekebilir. Bu bitkilerden biri de para çiçeğidir. Eğer budama işlemini her yıl düzenli olarak yaparsanız, bitki daha hızlı ve sağlıklı şekilde büyür.

Toprağın daha verimli olması için her yıl yani yılda bir kez besin eklemeniz gerekir. Bitki zamanla topraktaki besini tüketir. Bu nedenle büyümesi yavaşlayabilir. Bunun olmasını engellemek için bitki besini oldukça önemlidir.

Para Ağacı Hikâyesi

Para ağacı yani çiçeği hikayesi kabul edilmiş olan bir dua olarak popülerdir. Çünkü bir adamın para çiçeği aldıktan sonra toprağına para koyduğunu ve her gün zengin olmak için dua ettiği bilinir. Ayrıca bu adam zamanla çiçeğe çok iyi bakmış ve kısa sürede zengin olmuştur.

Para ağacının batıl inançlar ile dolup taştığını belirtmiştik. Bu batıl inançlar para ağacı hikayesi ile ilişkilidir. Çünkü daha önce bu çiçeğe bakmış olan kişiler, kendilerine ve evlerine bolluk bereket geldiğini belirtmişler. Çiçeğe bakmayı ihmal edenlerin bu bolluğa sahip olmadığı da bildirilmiştir. Bolluk ve bereket getirmesi haricinde para çiçeği ile ilgili birçok uğurun var olduğuna inanılır. Bunlar arasında yer alanlar aşağıda belirtilmiştir.

Para çiçeği şans getirir

Para çiçeği, bakan kişilere şans getirir, diye inanılır. Bu nedenle birçok kişi para çiçeği alır ya da dikip bakarlar.

Para çiçeği pozitif enerji yayar

Para çiçeği bulunduğu ortama pozitif enerji yayarlar. Bu konuda daha detaylı bilgiye ulaşmak için Feng shui ilkelerine göz atabilirsiniz.

Para çiçekleri çok uzayabilir

Para çiçeğine bakanlar bu bitkinin ne kadar uzayacağını bilemez. Bu bitki iki metreye kadar uzarlar.

Yedi yapraklı olanlar daha fazla şans getirir

Para çiçeğinin yaprakları genellikle beş ya da altı gövdelidir. Nadir olarak yedi yapraklı olanlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle yedi yaprağa sahip olanların daha fazla şans getirdiğine inanılır.

Canlılar için güvenli bir bitkidir.

Evde kedi, köpek ve kuş besleyenler, bitkilerin canlılara karşı zararlı olmalarından dolayı yakınırlar. Bu nedenle evde bitki bakmaktan vazgeçerler. İşte bu nedenle eğer evinizde evcil hayvan varsa, para çiçeği bakabilirsiniz.

Havayı temizler.

Günümüzde hava kirliliği oldukça önemli bir problemdir. Bu nedenle elimizden geleni yapmaya çalışırız. Evimizin hava alması için camları açarız. Eğer evde bir para çiçeği bakarsanız, odada bulunan havanın temizlenmesine yardımcı olur.

Sulamayı unutup tekrar yapsanız da bu çiçek ölmez.

Çiçek bakımında yapılan en büyük hata çiçeği sulamayı unutmak ya da çiçeği fazla sulamaktır. İki nedende çiçeğin ölmesine neden olabilir. Ancak para çiçeği bataklıkta yetiştiği için kolay kolay ölmez. Elbette bu sağlıklı kalacağı anlamına gelmez. Birkaç defa yapılacak olan hatalar çiçeğe büyük zarar vermez. Fazlası durumunda yapraklar lekelenir, sararır ya da dökülürler.

Çabuk büyür ve bakımı kolaydır.

Bu çiçeğin bakımı büyümesi ile orantılıdır. Çok iyi bir şekilde bakılan para çiçeği kısa sürede büyür ve gösterişi daha da artar.

Bolluk ve bereket getirir.

Batıl inançlara göre bu bitkinin bolluk ve bereket getirdiğini belirtmiştik. Ancak belirtmek isteriz ki, bir canlıyı sahiplenmek ve ona bakmak, iyilik etmek anlamına gelir. Bunun karşılığı olarak elbette bizde birçok şey kazanırız.

Stresi ve radyasyonu azaltır.

Evlerimizde yer alan telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi radyasyon oluşturan aletler çok fazla sayıda yer aldığı için sağlığımızın büyük bir tehlike altında olduğunu çok iyi biliriz. Bu nedenle bitkilerden destek alabiliriz. Para çiçeği gibi radyasyonu azaltan bitkileri evimizde bakmak her zaman faydalıdır.

Para çiçeği bitkisi stresi azaltır. Uyku problemlerine iyi gelir. Bu nedenle uyumakta zorluk çekenler bu çiçeğe bakabilir.

Para çiçeği çeşitleri

Para çiçeği çeşitleri oldukça fazladır. Bunlar arasında 18 metreye kadar uzayan çeşitleri de yer alır. Bazıları çeşitli renk ve desenlerde çiçek açarlar.