Siyah Gül Anlamı, Bakımı ve Fiyatı Hakkında Genel Bilgiler

Siyah gül herkes tarafından bilinmeyen ender bir türdür. Ancak siyah gül anlamı kendi gibi eşsiz ve ender anlamına gelmez. Siyah olumsuzlukları yansıttığı için doğanın bize verdiği en güzel nimetlerden biri olan çiçeklerde bile siyah rengi tutulmaz.

Siyah gül genellikle yas ve ayrılık belirtmek için kullanılır. Bu nedenle siyah gül anlamı ayrılık ve matemdir. İlişkinin kötüye gittiğini daha da beteri bittiğini bildirebilir. Ayrıca yasta olduğumuzu belirtmek için siyah gül takarız yakamıza. Bu ölüye saygı olarak da bilinir.

Siyah Gül Bakımı

Siyah gül nerede yetişir sorusunu çok fazla duyduğumuz için belirtmek isteriz ki güller bahçede yetişen güzel çiçeklerdir. Onlar sıcağı ve gübreli toprağı çok severler. İhtiyaçları olan budama ve sulama işlemleri yapılınca da ödül olarak çiçeklenirler.

Olumsuz olarak görülse de siyah gül ilgi çekici bir gül çeşididir. Bu nedenle onu bahçenize ekerek farklılık üretebilirsiniz.

Çiçeklenme dönemi bitince budama yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca yaz aylarında toprak kurudukça bitkiyi sulamak gerekir. Bitkiyi zararlı olan canlılardan korumak için her yıl ilaçlama yapmak şart.

Koyun gübresi siyah gül çiçeğinin en sevdiği gübre türüdür. Her yıl yaz aylarında gübreleme yapıp toprağı zenginleştirebilirsiniz. Sonbaharda budanmış olan gül ilkbaharda tekrar açar. Eğer yediveren gül çeşidine sahipseniz her mevsim açmaya devam edecektir.

Siyah gül fiyatı, boyutu, içinde bulunduğu kap ve buna benzer özellikler dikkate alınarak hesaplandığından fiyat değişkenlik gösterir. Bu nedenle net bir şey söylemek mümkün değil.

Siyah Güller İçin Kış Bakımı

Gülleri sonbaharda budamamanız gerekir. Sadece ölü veya hastalıklı dalları keserek sağlıklı olmasını sağlayın.

Hastalıkların başlamasını önlemek için gül yataklarını temizleyin. İlaçlama en iyi yöntemdir.

İlk sonbahar donundan 6 hafta önce gübrelemeyi bırakın, ancak soğuk bir kış boyunca bitkilerin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için sonbahar havalarında sulamaya devam edin.

Birkaç dondan sonra, ancak zemin donmadan önce güllerin etrafına malç veya kompost ekleyin. Kış aylarında sıcaklıkların donma noktasının altında kaldığı durumlarda, bitkiyi sağlam bir şekilde çevreleyin, muhafazayı kompost, malç, kuru odun yongaları, çam iğneleri veya doğranmış yapraklarla doldurun.

Bakım Hakkında Püf Noktalar

Siyah güllerin bakımı, özellikle sulama söz konusu olduğunda, genel sağlıkları ve canlılıkları için su oldukça önemlidir. Güller, ilkbaharda ve büyüme mevsimi boyunca haftada en az bir inç (2,5 cm.) suya ihtiyaç duyar. Yeni büyümenin başlangıcından önce üstten sulama uygun olsa da, bu bitkileri toprak hattında sağanak hortumlar veya benzer araçlar kullanarak sulamak genellikle daha iyidir. Gül çalıları , özellikle yaprakları çok ıslak tutulduğunda, siyah nokta ve külleme gibi mantar hastalıklarına karşı çok hassastır .