Manolya Çiçeği Anlamı, Özellikleri Ve Bakımı

Manolya çiçeği bulunduğu ortama gösteriş ekleyen çalı ve ağaçlardır. Birçok türü bulunan bu cazibeli çiçek beyaz, pembe, sarı ve mor gibi birçok renge sahiptir. Ayrıca çoğu hoş bir koku yayar etrafa. Bu nedenle manolya çiçeği olan her alan güzel kokar.

Manolya çiçeği yaprak döken ve dökmeyen olarak iki yer ayrılır. Ayrıca küçük çalı ve büyük ağaç arasında birçok boyuta sahip olabilir. Asitli toprağı çok sevdikleri için sulama yaparken kireçli musluk suyunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca küçük boyutta olanları saksıda yetiştirmek de mümkün. Genellikle ilkbahar gelince çiçek açsa da bazı türleri çiçek açmak için yazın gelmesini bekleyebilir.

Eğer bir manolya ağacı yetiştirmek istiyorsanız uzun bir zaman ihtiyacınız var demektir. Saksı içerisinde yetiştirmek için çok fazla beklemenize gerek kalmadan büyür ve çiçeklenirler. Eğer bulundukları ortamı ve bakımınızı severlerse bir anda büyürler.

manolya çiçeği

Manolya Çiçeği Anlamı

Manolya çiçeği asilliği temsil eder. Ayrıca ikili ilişkilerde aşkın ne kadar asil olduğu da vurgulanmış olur.

Manolya Çiçeği Özellikleri

  • Manolya çiçeği , Magnoliaceae familyasına ait bir bitkidir.
  • Fransız botanikçi Pierre magnol bu çiçeğe ismini vermiştir .
  • Manolya çiçeğinin uzunluğu, şekli, rengi ve doğal yaşam alanı bakımından farklılık gösteren yaklaşık 210 tane alt türü bulunur.
  • Yaprak dökmeyen veya yaprak döken olarak ikiye ayrılırlar.
  • Manolya çiçeği uzun yıllardır tanınan bir çiçek türüdür.

manolya çiçekleri

Manolya Çiçeği Bakımı

Manolya çiçeği bakmak için bahçenizde gerekli olan toprağa sahip değilseniz ya da büyük bir ağaç için yeriniz yoksa saksıda yetişen manolyaları tercih edebilirsiniz. Manolya çiçeği kuvvetli rüzgarlardan uzak, korunaklı bir yere ihtiyacı vardır. Don gibi havanın eksi derecelere vardığı soğuk havalar bu çiçeğe zarar verir. Bol güneş alan bir konum, çiçeklerin iyi bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Yaz ortasından sonbahar başlarına kadar kademe kademe budama yapın. Bununla birlikte toprağın yaz aylarında kurumamasını sağlayın.

Manolyanızı çiçek açtıktan sonra kırılmış, hastalıklı veya kesişen dalları çıkarmak için budayın. Manolya çiçekleri sert budamaya iyi yanıt vermez ve çiçeklenmeyi bırakabilir. Bu yüzden, çalı veya ağacınızın boyutunu sınırlamanız veya yenilemeniz gerekiyorsa, bunu birkaç yıl içinde yapın, stresi önlemek için bir seferde yalnızca birkaç dalı budayın. Gübre, kompost yapılmış çam kabuğu veya yaprak küfü ile ilkbaharda malç yapın. Bitkinin yaz aylarında kurumamasını sağlamak için sulamaya önem verin.

Manolya çiçeği faydaları

  • Ateş düşürücü etkisi olduğu için şifa amaçlı kullanılır.
  • Kozmetik ve parfümeri firmaları tarafından kullanılırlar.
  • Dizanteri ve hazımsızlık gibi problemler için manolya çiçeği kabuğu kullanılır.
  • Manolya kabuğundan yapılan çayı içerek sigarayı bırakmak çok daha kolay olur.
  • Vajinal enfeksiyonların tedavisi için kullanılır.
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir.

Diğer çiçekler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız Hüsnü Yusuf Çiçeği makalemizi okuyabilirsiniz.