Papatya çiçeği çok sevdiğimiz bir kır çiçeğidir. Gösterişten uzak sade ve narin bir güzelliğe sahip papatyalar çok fazla şiir ve şarkıya konu olmuştur. Dostluğu, masumiyeti ve ilişkiler arasındaki saflığı sembolize eden papatyaları çekinmeden herkese hediye edebilirsiniz. Baharın geldiğini müjdeleyen papatyalar sadece ruhumuza değil vücudumuza da iyi gelir.

Papatya çayı ile mışıl mışıl uyuyan bebekler papatya buketi ile mutlu bir hafta geçiren anneler görebilirsiniz etrafınızda. Birçok fayda sağlayan papatya çiçeği, çiçek buketi ve çiçek aranjmanlarında çok fazla tercih edilir. Bunun nedeni anlamsal olarak çok fazla iyi dileği ve duyguyu kendi güzelliği ile beraber yanlarında götürmelerinden kaynaklanır.

Sevdiklerimize güzel mesajlar iletmek istediğimizde aracılık ederler bizlere. Bir papatya buketi ile tonlarca duygu ve düşünceyi iletebilirsiniz sevdiklerinize. Bazen acı bir günde moralinizi düzeltmek bazen de en mutlu gününüzde “seni seviyorum” diyebilmek için hediye olarak tercih edilebilirler. Yakınlarınıza papatya buketi hediye ederken asla yanlış bir hediye seçmiş olmazsınız aksine aldıkları en güzel hediye olacaklarına eminiz. Bazı müşterilerimiz papatyaların hangi özel anlarda tercih edildiklerini merak ediyorlar onların sorularını birkaç konu altında yanıtlamak isteriz.

Hangi özel anlarda papatya hediye edilir?

  • İlk tanışmalarda papatya buketi en doğru seçimdir; tanışma günlerinde erkekler daima bir hediye götürmek isterler. Birbirini tanımayan çiftlerin ilk hediyesi çiçek olmalıdır çünkü çiçek hediye ederek asla yanlış yapmış olmazsınız. Papatya çiçeği masum ve sevgi dolu bir ilişkiyi yansıttığı için papatya buketini teslim alan partneriniz çok mutlu olacak ve ilk tanışma gününüzü asla unutmayacaktır. İlk çiçekler daima saklanır papatyalarda kurutulup saklanmaya en müsait olan çiçek türlerinden biridir.
  • Dostlarımıza vermek için hediye ihtiyacı duyduğumuzda, papatyanın anlamlarından biri de dostluktur bu yüzden dostlarınızın özel günlerinde onlara papatya çiçeği hediye edebilirsiniz.
  • Özel günlerde, papatya sever yakınlarımızın özel günleri için başka çiçek hediyesine ihtiyaç duymayız ve bir papatya buketi ile doğum günü ya da yıldönümü gibi zamanları harika bir şekilde geçirmemize aracılık ederler.
  • Öğretmenler gününde papatya buketi harika bir seçimdir; öğretmenler ile aramızda var olan saygı ve sevgiyi papatyalarla ifade etmek harika olabilir. Öğretmeniniz bayan ya da erkek olabilir hiç fark etmez öğretmenler her zaman çiçektir ve papatya da en güzel çiçeklerden biridir.
  • Sevgimizi ifade etmek için bir papatya buketi yeterli; arkadaşlık, evlilik, aile gibi yakın çevremize duyduğumuz koşulsuz ve masum sevgiyi ifade etmek için özel güne ihtiyaç duymadan nedensiz yere de papatya çiçeği hediye edebiliriz.
  • Kısacası papatya çiçeği her özel an ve her ortama uyum gösterebilir. Papatya çiçeği hediye ederek kimseyi üzmez ya da kırmayız. Mutluluk, neşe, özlem, sevgi gibi güzel duygu ve düşünceler için papatyaları aracı olarak seçeriz.

Papatya çiçeği

Papatya Çiçeği Hediye Önerileri

Kalite çiçek üzerinden online olarak sizin için seçilmiş harika aranjmanları kolaylıkla ve güvenle alabilirsiniz. Harika papatyalar ile süslenmiş çiçek sepeti alabileceğiniz gibi Kütükte papatyalar da alabilirsiniz. Tek yapmanız alacağınız ürüün beğenmek ve göndermek istediğiniz adrese yönlendirmek olacaktır.

  • Kucak dolusu papatya buketi ile özellikle bayanları mest edip günlerine enerji ve mutluluk katabilirsiniz.
  • Jakarta Kalp Bronz Saksı Papatya Bahçesi, sevgililer günü gibi özel günleriniz için tercih edebileceğiniz harika bir hediye seçimi olabilir.
  • Doğal Kütükte Renkli Papatyalar ile otantik ürünlere meraklı sevdiklerinizi şaşırtmak çok kolay.
  • Ayrıca papatyalar ile özel bir aranjman hazırlatıp sadece size ve alıcınıza özel bir hediye seçeneği oluşturabilirsiniz.

Papatya buketi bakımı

Online mağazamızdan sipariş ettiğiniz papatya buketlerine 7 günlük tazelik garantisi veriyoruz. Papatya buketi hediye ettiğiniz alıcınıza birkaç ipucu vererek hediyenizin daha uzun süre hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte papatya buketi bakım ipuçları;

  1. Papatya buketi teslim alınınca ilk olarak vazoya su ekleyin ve papatyaları zevkinize göre hazırlayın.
  2. Suyun içerisine buket ile gönderdiğimiz tozu ekleyin.
  3. Zamanla sararan çiçek saplarını düzenli olarak kesin.
  4. Su içerisine bir çay kaşığı toz şeker ekleyerek besin değerini arttırın.
  5. Son olarak su içerisine birkaç damla alkol ekleyerek sudaki mikropları öldürün ki çiçekleriniz daha uzun süre hayatta kalsın.

Papatya hakkında bilinmeyenler

  • Yüzyıllardır papatya zinciri dediğimiz çocukken birbirine geçirip taç olarak taktığımız papatya çiçekleri zinciri şimdi park ve bahçelerde hazır olarak satılıyor.
  • Papatya yaprakları yenilir ve bu yüzden bazı insanlar salatalarda kullanır.
  • Tek bir çiçek olarak görünen papatyalar iki çiçekten oluşurlar.
  • Papatya çiçeği zararlılara ve hastalıklara karşı dirençlidir.
  • Son olarak papatyalar tüm yıl boyunca büyürler.

Papatyalar bir çok konuda kullanılmaktadır. Hediye verme, Papatya çayı, papatya falı vs. birçok konuda kültürümüzde yerini almış bir çiçektir.

Papatya buketi hediye etmenin anlamı

Papatya çiçeğinin anlamı arkadaşlık, masumiyet ve saflıktır. Aile ve sosyal ilişkilerimizde sevgimizi yansıtmak için papatya çiçeğini tercih ederiz.

Papatya buketleri ile alıcılarınızın kapısına ulaştığımızda yüzlerine gülümseme ve kalplerine sıcaklık bırakıp diğer siparişleri teslim etmek için yola devam ediyoruz. Kimileri sarı papatya buketleri ile güneşin sıcaklığını kalplerinde hissederken kimileri de beyaz papatya buketleri ile kırlarda yürüyüş yapmanın hissini yaşıyorlar. Kırları sevmeyen yoktur aramızda bu nedenle beyaz papatya hediye ederek herkesi mutlu edebilirsiniz. Papatya buketlerini hediye olarak verdiğimiz sevdiklerimiz mutlu olunca elbette bizler daha mutlu oluyoruz.

Çiçek olarak seçim yapamadığınız anlarda papatya tercih edebilirsiniz. fiyat olarak uygun olmaları, mevsimin en güzel yanlarını yanında taşıyan beyaz papatya, sarı papatya ve Almanya papatyası için birkaç tıklama il sipariş verebilir ve yakınlarınızı mutlu edebilirsiniz. Çiçek sepeti çeşitlerimiz arasından papatya ve gerbera çiçekleri ile oluşturulan aranjmanların ne kadar sevimli ve masum durduğuna göz atmak için çiçekler kategorimize tıklayabilirsiniz.

Şık aranjmanlar ve kaplar içlerinde yer alan papatyaları görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Birçok müşterimiz beyaz papatya kaplı kalp kase içerisinde yer alan ürünümüzü en özel günleri için tercih ediyorlar. Bu özel günlerde kız isteme, nişan ve evlilik teklifi… Artık papatyalar sadece ilk tanışma hediyeleri olarak değil romantik ortamlar için de tercih ediliyorlar.

Papatya çiçeği seven partnerlerinize başka bir çiçek sunduğunuzda belki de aynı tepkiyi alamayabilirsiniz. Bu nedenle riske girmeden Almanya papatyası, sarı papatya ya da beyaz papatya gibi seçeneklerimizden biri ile çiçek siparişi oluşturup kalpleri fethedebilirsiniz.