Teraryum için Çiçek Çeşitleri nelerdir?

Minik bir doğa parçası satın alıp evinize hoş bir dekor eklerken birine hediye ederek de günlerini aydınlatabilirsiniz. Fanus şekli ve iç figürleri ile her ortama farklılık katan teraryumlar canlı ve yapay olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bunun nedeni de içinde bulunan çiçek ya da bitkilerin canlı ve yapay olmalarından kaynaklanır. Peki, teraryum için çiçek istediğinizde her çiçeğin fanus içerisine yerleştirilemediğini biliyor muydunuz? Bunun nedeni ise; çiçeklerin bakımlarının farklı olmalarıdır. Kimi çiçek daha çok güneş kimi de daha fazla su isteyebilir. Fanus içlerine genellikle nem seven ve bakımı kolay canlılar yerleştirilir.

İşte teraryum için çiçek çeşitleri;

  • Orkide,
  • Solmayan güller,
  • Yapay çiçekler ise krizantem, lale ve papatyadır.

Orkideler en çok tercih edilen çiçek türüdür. Nedeni çiçeklenme döneminin çok uzun sürmesi, bakımının kolay olması ve hediye olarak çok fazla tercih edilmesidir. Birine kişisel, manevi değeri yüksek ve bulunduğu her ortama zariflik katmasıdır. Çiçekler evrensel bir dile sahiptir ve bazıları mutluluk neşe, güzellik bazıları da mutsuzluk, acı ve yası dile getirirler. Her çiçek ve bitkinin bir anlam ifade etmesi nedeniyle hediye olarak verildiğinde sevdiklerinize birçok duygu ve düşünce iletebilirler. Orkideler her rengi için bir anlamı ifade edip temsil ederler. Pembe orkide koşulsuz sevgiyi, mor orkide asalet ve gücü, beyaz orkide masumiyet ve saflığı ve sarı orkide de içtenlik ve arkadaşlığı temsil ederler.

Solmayan güller ise canlı güllerin dondurulmasıyla birlikte oluşturulan çiçektir yıllarca canlı kalabilen ve bakıma gerek duymazlar. Romantik bir ortam üretmek isteyen ve partnerine hoş bir hediye sunmak isteyen erkekler bu çiçeği tercih ederek sevdiklerinin kalplerini bir kez daha fethedebilirler. Kutu şeklinde fanus, prizma şeklinde ya da ters silindir şeklinde teraryum içlerinde solmayan gülleri görebilirsiniz. Kız isteme çiçeği, evlilik teklifi çiçeği ve nişan çiçeği olarak da çok fazla tercih edilirler. Solmayan güller ile aşkı ve tutkuyu yansıtmak çok kolay!

Yapay çiçekler ise, çiçek ya da bitki bakamayıp evlerinde ya da ofislerinde görmek isteyen kişiler tarafından tercih edilirler. Bir diğer neden ise hastane ortamlarına çiçek kabul edilmemesi nedeniyle yapay çiçek içeren teraryumlar hediye olarak seçilirler. Bebek odalarında çok sevimli duran yapay çiçek teraryum çeşitleri hassas bebek ciltleri için asla bir tehdit oluşturmazlar ve annelerin de içleri rahat olur. Bu nedenle içerisinde krizantem lale ve papatya eklenerek çiçek seven ve bakamayan kişilere hediye olarak verilirler.

Teraryum çiçek bakımı

Teraryum çiçek bakımı için çiçeğin türü en önemli olan unsurdur. Bu nedenle birine canlı teraryum hediye etmeden önce bakımı hakkında bilgi edinerek yardımcı olabilirsiniz. Orkide bakımı için; haftada bir kez fıs fıs ile su sıkılması gerekir ve yakıcı güneş almayan bir ortamda ağırlanmalıdır. Eğer teraryum üzeri tamamen açık ise gün ışığını birkaç saatliğine sahiplenen bir köşe seçebilirsiniz. İçerisinde solmayan güller varsa kesinlikle su gerekmiyor ve asla elle temas etmemelisiniz. Gün ışığından ve nemden uzak tutmalısınız.

Teraryum çiçeği fiyatları

Teraryum çiçeği fiyatları içinde bulundukları fanusun büyüklüğü, şekli, figürlerin özellikleri, ışıklandırma olup olmaması, bitki ya da çiçeklerin canlı olup olmaması gibi özelliklerine bakıldığında değişkenlik gösterebilir. Online kataloğumuzda yer alan teraryum fiyatları ise ürün fotoğraflarının alt kısmında yer alır. Fiyatlar açık ve nettir. İndirimli ürün ve kupon kampanyalarımızdan yararlanarak bütçeden tasarruf edebilirsiniz.

Teraryum içlerine çiçek dışında bitki ve ağaç da yerleştirildiğini biliyor musunuz? Bunlar sukulent, kaktüs ve bonsaidir. Bonsai ağacı Japon kültüründen gelen bir ağaçtır ve görüntüsü itibariyle teraryumlar içerisinde kullanıldıklarında çook güzel görüntüler elde edilebilmektedir. Hem bakımları çok kolay hem de fiyat olarak en uygun olan fanus içlerinde yer alırlar. Sukulet ve kaktüs bulunduğu ortamın havasını temizler ve radyasyonun azaltıp yok etmeye çalışırlar. Bu nedenle özellikle radyasyonun çok fazla olduğu ofis masaları için harika bir dekor ve hediyelik üründür.

Teraryumları doğum günü, sevgililer günü, anneler günü ve doğu günü gibi özel günlerde hediye edebilirsiniz. Herkese ve her türlü amaç için verilebilir olmaları çok fazla satılmalarını tetikleyen nedenler arasındadır. Fiyat olarak ucuz olmaları ve her ortama neşe, sevgi, huzur ve romantiklik katmaları ile çok fazla tercih edilirler.