Merak edenler için Dünyanın En Güzel Çiçekleri

Dünyanın en güzel çiçeği sorusunun cevabı görecelidir yani kişiye göre değişebilir. Bence dünyanın en güzel çiçeği papatyadır çünkü sevdiğimden aldığım ilk çiçek hediyesi idi ve anlamı benim için çok derinlerde. Bence dünyanın en güzel çiçeği gül nedeni ise anneler gününde oğlumun hediye etmiş olması.

Sadece hediye edilmiş olmalarından da kaynaklanmayabilir çiçekler toprakta da güzeldir ve herkes başka bir çiçeği sevip başka bir çiçekle ilgili bir anıya sahip olabilir. Hangi konuda olursa olsun başına en gibi karşılaştırma eki koyup bu kesin şudur ya da budur demek bana göre yanlış.

Her insanın hayata gelişinin nedeni olduğu gibi her çiçeğinde vardır. Kimileri şifa olmak kimleri mis gibi kokmamızı sağlamak gibi nedenlerle hayattadır ve bu nedenler olmaksızın görünüşleri yeter zaten bizim için.

Nefes kesen güller milyarlarca kadının kalbini çalmaya yetmiş iken, sadeliği ile en masum anıların yaşandığı papatya çiçeği küçükken başımıza taç büyüdükten sonra da tanışma anlarımızın ilk anlamlı hediyesi olmuştur.

Dünya'nın en güzel çiçeğinin çoğunluk olarak Gül çiçeği olarak düşünülmüş olmasının temel nedeni gül çiçeğinin taşıdığı farklı anlamlardan kaynaklanır. Zira kırmızı aşkı temsil ederken beyaz gül masumiyeti ve saflığı temsil etmektedir.

Sizce Dünyanın en güzeli hangisi?

Sizce dünyanın en güzel çiçeği hangisidir? Bazı çiçeklerin hüzünlü anlamları varken bazı çiçekler özellikleri ile ilgimizi çekerler. Eğer bakabilecek imkanım olsaydı lotus çiçeğine sahip olmayı çok isterdim. Geçmişte ülkeler için taşıdığı yüksek değer ve halen bazı dinler için bu değerleri taşıyor olması bu çiçeğin ne kadar ilgi çekici özelliklere sahip olduğunu yansıtıyor.

Geceleri suyun içine batıp güneş doğunca tekrar su yüzeyine çıkması, kirli sularda yetişip kendi kendini temizlemesi ve yaklaşık 3 metreye kadar uzaması gibi birçok değişik özelliğe sahip. Son olarak lotus çiçeği temiz bir ruhu simgeler.

Dünyanın En güzel çiçeklerinin listesi

Lotus çiçeği dışında elbette güllere de sahip olmak fena olmazdı. Çiçekçilerin hayatımızdaki varlıklarının güzel yanı da burada ortaya çıkıyor. Çiçek bakmak zor olabiliyor bazen ve bu nedenle sevdiklerimize kısa süreli ve derin anlamlar içeren çiçekler hediye edip onları bu güzelliklerden mahrum bırakmıyoruz ya da bakımı kolay ve uzun süre yaşayanları seçip stresten uzak bir hayata sahip olmalarını sağlıyoruz.

Bitki ya da çiçek bakan kendi evinin bahçıvanları temiz havaya sahip stresten uzak yaşayan insanlardır, onlar çaylarını ve kahvelerini çiçeklerinin yanında yudumlamak isteyen ince ruhlu insanlardır.

Orkideler her kadın tarafından seviliyor ve bu nedenle sıralamada ilk sırada yer almaya hak kazandı. Çiçeklenme dönemlerinin uzun olması ve bakımlarının kolay olmasının yanı sıra fiyatları da gayet uygun. Her renginin farklı bir anlama sahip olması ve sevdiklerimize hediye ettiğimizde hoş kokuları ile birlikte kulaklarına derin mesajlar fısıldaması nedeniyle çok fazla satılıyor.

Aylarca süren çiçeklenme dönemi nedeniyle her sabah daha mutlu uyanmanıza destek olup çiçeklenme dönemi bittiğinde de bakım vs yapılması gerektiği için keyifli zaman geçirmenizi sağlarlar.

Gül, büyüleyici görselliği ve mis kokusu nedeniyle her zaman en başlarda yer alacaktır. İlişkilerde hediye edilen güller her bayan tarafından saklanır ve kurutulur. Manevi değeri yüksek olduğu için sevdiğinize yüzlerce defa gül hediye etmiş olsanız dahi her birinin farklı bir yeri ve anlamı olacaktır.

Lale görsel güzelliği ve çabuk büyümesi nedeniyle çiçekçiler tarafından en çok tercih edilen tür olmaktadır. Aranjmanlara renk katması ve birçok kişinin laleleri sevmesi her çiçekçide bu türün yer almasına neden oluyor.

Papatya doğal güzelliği ile sadeliğin verebileceği en büyük etkiyi üretiyor üzerimizde. Bir bahçede papatya görüp mutlu olmayan var mıdır ki? Hiç sanmıyorum. Dünyanın en güzel çiçeklerinden biri papatyadır. Konuşarak anlatamadığınız en masum duygularınızı bir papatya buketi ile anlatabilirsiniz.

Ortanca çiçekleri küçük bir bahçeye sahip olan herkesin bildiği bir çiçektir. Ev önlerinde ve saksılarda dikilir ve yetiştirilirler. Çiçek açtıklarında uzun dönem çiçekli kalır ve bakımları kolaydır. Her yıl budanmaları gerekir. Çiçeklerinin büyüklüğü görsel açıdan çok hoş durur. Bulunduğu ortama hoş bir hava katar.

Kiraz çiçeği özellikle Japonya ülkesine ait bir çiçektir ve çiçek açma dönemi festival ile kutlanır. Meyve vermeyen bir kiraz ağacının çiçeğidir diğer adı da sakura’dır. Yeniden doğuşun simgesi olarak bilinir ve çiçekleri çok yavaş açmasına rağmen daha solmadan dökülürler. Yerdeki hâlleri bile etkileyicidir ve birçok fotoğrafçının sanatsal karesinde yer alır.

Daha önce hiç müge çiçeği gördünüz mü? Yakından görebilmenizi çok isterim. Minik minik zarif görünen bembeyaz çiçeklere hayran olacağınıza eminim. Dünyada çiçekler üzerinde yapılan sırlamada müge çiçeği on beşinci sıralamada yer almış. Bizim için çiçeklerin uzmanlar ya da başkaları tarafından derece alması önemli olmamasına rağmen paylaşmak istedim.

Dünyanın en güzel aşk çiçekleri

Dünyanın en güzel çiçeklerinin göreceli olmasının yanı sıra bir de alt dalları olmalı bunlar aşk çiçekleri, sonsuz sevgi çiçekleri, kutlama çiçekleri ve hüzün çiçekleridir. Dünyanın en güzel aşk çiçekleri elbette güllerdir. Kırmızı güllerin sevgililer gününde her vitrinde yer alma sebebi de budur.

Eğer sevdiğiniz başka renk seviyorsa ona pembe gül, beyaz gül ya da mor gül gibi değişik renklerinden de hediye edebilirsiniz. Çiçekçilerin sunduğu farklı tasarımlar ve şık kaplar ile çiçekler öyle güzel bir şekilde sunuluyor ki önümüze her gün kırmızı gül hediyesi vermek istesek bunu yüzlerce değişik tasarımla sunmak mümkün. Örneğin; kutuda gül, gül buketi, solmayan gül, teraryum içinde gül…

Gül olmadan en güzel çiçek belirlenmez

Güllerin kendi aralarında çok fazla tür ve renge sahip olmaları da kıyaslama yapma ortamı üretilmesine neden oldu. Dünyanın en güzel gülleri ve çiçekleri için yediveren dediğimiz sürekli an gül türü olabilir. Çiçekçilerin son zamanlarda gül tasarımında yaptığı değişiklikler ile yıllarca solmayan güller üretildi ve hala üretilmekte.

Öyle şık kaplar içinde yer alıyorlar ki kendi güzelliklerinin yanına eklenen bu tasarımlar daha büyük ihtişama sahip olmalarına neden oluyor. Bizlerde ekip olarak bu tasarımlara katkıda bulunmak ve sizlere teslim etmekten mutluluk duyuyoruz.

Eğer en değerliniz başka tür çiçeği seviyorsa sizin aşk çiçeği fikriniz farklı olabilir. Lale seven bayanlar için dünyanın en güzel aşk çiçekleri elbette laledir. Laleler de güller gibi derin anlamlara sahiptirler. Kırmızı lale aşkı ve tutkuyu ifade eder ve bu nedenle sevgililer gününde illa ki kırmızı gül almak zorunda değilsiniz. Gökkuşağının her renginde lale bulmak mümkündür ve her biri farklı bir anlam simgeleyebilir.

Laleler Anadoludan Dünyaya yayıldı

Lale ve güller dışında zarifliği ile ünlü olan orkideleri de aşk çiçekleri arasında ekleyebiliriz ve baş sıralarda yer alabilir. Orkideler öyle güzel ve öyle estetik yapıya sahiptirler ki her özel gün ve anlam için hediye olarak verilmek istendiğinde ilk sıralarda yer alabilirler.

Bakımlarının kolay olmasının yanı sıra çiçeklenme dönemlerinin çok uzun olması ve aylarca çiçek dökmemeleri nedeni ile kadınlar tarafından çok sevilirler. Sevgililer günü ya da romantik bir ana sahip olmak için orkide hediye edebilirsiniz.

Kutlama Çiçekleri; çiçekler hediye edileceği kişiye göre değişebilirler bu nedenle eş ya da anneye güller daha objektif bakıldığında ise orkideleri herkese hediye edebilirsiniz.

Hüzün çiçekleri; karanfil, krizantem ve gerberaları en kıymetlilerinizi uğurlarken son vedanızı yapmak için onlara hediye edebilirsiniz.

Sonsuz sevgi çiçekleri; pembe gül ve pembe orkide sonsuz sevgiyi ifade ettikleri için sevdiklerinize hediye olarak verebilirsiniz.