Sukulent : Etli bitkilerin genel adıdır. Botanik açıdan bir çok etli bitki sukulent olarak adlandırılabilir, Yeşil sevimli ve şık bitkiler olan sukulentlerin çok fazla çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Son zamanlarda her evde bir ya da birkaç sukulent var. Sadece evlerde de değil ofislerde de masaların baş uçlarında yerlerini aldılar. Hangi türe sahip olduğunuzu ya da hangi türü sipariş verdiğinizi anlayabilmek adına sukulent çeşitleri ve isimleri için bilgi paylaşmak istedik.

En çok Satılan sukulent çeşitleri ve isimleri

Özellikle canlı teraryum içlerinde harika duran sukulentlere bakmanızı tavsiye ederiz. Canlı teraryum dememizin nedeni de içerisinde canlı bitki olmasıdır ve bunlar genellikle orkide ya da sukulent çeşitlerinden biridir. Eğer kendinizi şımartmak istiyorsanız ya da yaklaşan bir özel gün varsa teraryum siparişi vererek alıcınızı ya da kendinizi mutlu edebilirsiniz. Teraryumların içerisinde sukulent bitkilerinin kullanıldığını biliyor muydunuz?

En çok satılan sukulent türü Aloe vera’dır. Aloe vera bitkisi genellikle kaktüs ya da sukulent türü olarak bilinmez. Aloe vera bitkisinin çok fazla sayıda faydası vardır ve bunlardan biri de havadaki toksinleri yok etmesidir. Oksijen yayan bir bitki olan aloe vera eğer evinizde ya da ofisinizde yoksa mutlaka bir adet almanızı tavsiye ederiz. Bakımı çok kolaydır. Toprağı kuruduğunda çok az miktar su dökmek ve güneş gören pencere kenarı onlar için yeterli ( direk güneş almamalı).

Kalanchoe, uzun ömürlü çiçeklere sahip popüler sukulent türleridir. Eğer çiçek açan bir sukulent türü istiyorsanız Kalanchoe blossfeldiana ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Belki daha önce bir tane gördünüz ama eve hiç getirmediniz. Sizi bunu yapmaya teşvik etmek istiyoruz çünkü büyümeleri kolay ve oldukça uzun bir süre çiçek açıyorlar. Kalanchoe bakımı da çok kolaydır. Aloe vera gibi direk güneş almayan bir yere konumlayın ve ara sıra döndürün ki diğer kısımları da güneş ışığından faydalansın ve toprağı kurumadan sulamayın. İşte bu kadar!

Bakımı kolay sukulent çeşitleri

Eğer nemli bir ortamda çalışıyor ya da mutfakta bir arkadaş bitkisi arıyorsanız Aeonium tam size göre. Bir sukulent türü olan yemyeşil yapraklı aeonium bitkisi diğer sukulentlerden daha fazla neme ihtiyaç duyar. Toprağa fazla ihtiyacı olmayan bu bitki türü olan aeoniumlar için çok fazla dikkatli olmalısınız çünkü ; dalları oldukça kırılgandır . Hemen kopma eğilimleri vardır. Birkaç dal koparsa endişelenmeyin! Onları birkaç gün kabuklanmaya (bir kase içinde suya koyup bekletmek) bırakabilir ve sonra tekrar dikebilirsiniz.

Yaz aylarında ayda bir kez sulamak yeterli olacaktır. Bitkiniz dışarıdaysa ve biraz yağmur suyu alıyorsa, daha seyrek sulamaya ihtiyaç duyabilir veya hiç su olmayabilir! Aeonium'larınızı diğer sukulentlerinizde yaptığınız gibi ıslatmalı ve kurutmalısınız. Sulamadan önce parmağınızı toprağa 2 cm kadar sokun ve kuruduğundan emin olun. Hala oldukça ıslaksa, sulamak için biraz daha bekleyin. Aeoniumlarınızı öldürmenin birkaç yolundan biri onları aşırı sulamaktır , bu yüzden ıslatma ve kurulama yöntemini uyguladığınızdan emin olun ! Aksi takdirde, çok fazla dayanabilen oldukça soğuk bitkilerdir!

Sevimli görüntüleriyle çok fazla sevilen sedum bir sukulent çeşidir. Pencere veya ofisinizi canlandırmak ister misiniz? Sedumlar, pek çok farklı renk, şekil ve boyutta gelen, az bakım gerektiren etli bitkilerdir. Bu bitki türü yüksek sıcaklıklara, zayıf toprağa, tam güneşe, kuraklığa ve aynı zamanda düşük sıcaklıklara ve derin donlara dayanabilirler. Bu uzun ömürlü bitkiler çoğu zaman ihmal edilmesine ve bitki yetiştiricileri tarafından hafife alınmasına rağmen, yine de her yıl, sonbaharda çiçek açarlar ve çekici çiçek tomurcukları üretirler.

Echeveria bir sukulent türüdür ve soğuğa dayanıklıdır. Bakımı için, iç mekan echeveria bitkisini bol güneş ışığı alacak bir yere yerleştirin; yüksek ışık olmadan, büyük olasılıkla uzanmaya yani büyümeye başlayacaklardır. Kışın, güneye veya batıya bakan bir pencere muhtemelen her gün en parlak ve en uzun ışık süresini sağlayacaktır.Sulama için toprağın tamamen kurumasını bekleyin, ardından iyice ıslatın. Tekrar sulamadan önce tamamen kurumasını bekleyin. Bitkiler ışık kaynaklarına doğru büyürler, bu nedenle echeveria'nızı simetrik tutmak için saksıyı haftada bir veya iki kez çevirin.

Crassula , yaklaşık 350 türe sahip, çeşitli ve kapsamlı bir etli sukulent cinsidir. Muhtemelen en bilineni yeşim bitkisidir. Çoğumuz onu bir ev bitkisi olarak biliyoruz, ancak sıcak iklimlerde bir çalıya dönüşüyor. Düşük su ihtiyaçları göz önüne alındığında, Crassula türleri, bitkilerini ihmal etme eğiliminde olan insanlar için idealdir. Kesilmeleri çok zordur ve kesimlerden çoğaltılmaları çok kolaydır. Bitkiden düşen tek bir yaprak bile genellikle saksı karışımında kök salacaktır. Ancak bitkinizi tamamen ihmal etmeyin - yine de suya ihtiyacı var! Crassula sıcaklığa duyarlı olabilir. Çok sıcaksa uykuya dalacaklar ve alt yapraklarını dökecekler. Çok soğuk ve hiçbir şey yapmadan surat asacaklar.

Graptosedum sukulent türüdür ve bitki bakımı basittir. Bu bitkinin uygun miktarda güneş aldığı bir yer bulun. Bu ideal olarak bir sabah güneşi noktasıdır. Diğer sukulent türleri gibi toprak kurumadan sulama yapmayın.

Adromischus Maculatus Diğer adı: Çikolata Damlaları, gri-yeşil ila yeşil-kahverengi renkli kısa sukulentlerdir, üzerlerinde mor lekeler olabilir veya olmayabilir. Yapraklar kıvrımlı, kama şeklindedir ve neredeyse parlar. Adromischus Maculatus ürettiği çiçekler silindir şeklinde olup soluk, sarımsı yeşil renktedir. İlkbahar, yaz ve sonbaharda çikolata damlalarınızı iyice ıslatmalı ve ardından sulama aralarında kurumaya bırakmalısınız. Kışın daha az suya ihtiyaç duyarlar, diğer mevsimlerde buna ihtiyaç duyarlar. Ayrıca kışın yapraklardan su tutmamalısınız.

Adenium Obesum "Çöl Gülü" sukulent türüdür ve güneşi çok sever. Çöl gülü, kırmızı çiçekler üreten, neredeyse hiç yaprağı olmayan, yoğun gövdeli bir çalıdır. Sulama için, çöl güllerini iyice ıslatın ve her suladığınızda toprağın kurumasına izin verin. Ekim'den Şubat'a kadar ayda sadece bir kez su. Çöl güllerinin zehirli özleri vardır, bu nedenle küçük çocukların ve hayvanların onları alabileceği yerlere koymayın. Çürük kökten muzdarip olabilirler ve örümcek akarlarını, etli böcekleri ve yaprak bitlerini çekebilirler.

Kaktüsler: Botanik olarak her kaktüs sukulent sayılabilir fakat, Bütün sukulentler bir kaktüs olarak adlandırılmamalıdır. Etli bitkilerin bir çoğu sukulent olarak adlandırılabilir. Eğer kaktüs veya farklı sukulent almak isterseniz https://www.kalitecicek.com/urunler/sukulent adresine tıklayarak en güzel sukulent çeşitlerinden birine sahip olabilirsiniz.