Orkideler zerafetin ve güzelliğin sembolüdür. Zariflikleriyle ünlü olan mor orkide çiçekleri en çok satılan çiçekler arasında yer alır. Eğer püf noktalarına dikkat ederseniz bakımı çok kolaydır. Bulunduğu ortamı sevdiğinde ve bakımına dikkat edildiğinde yıllarca sizinle beraber yaşayabilirler. Mor orkide çiçeğinin çok fazla çeşidi vardır. Özel günler için en çok tercih edilen hediyeler arasındadır.

Mor orkide anlamı

Mor, zihnin ve maneviyatın rengidir, güçlü bir meditasyon etkisine sahiptir. Mor orkidelerin meditatif bir etkisi vardır ve bu nedenle genellikle tıbbi uygulamalarda ve benzerlerinde rahatlatıcı etki yaratmak için kullanılır. Mor orkide bilinçaltında zihinsel dengeyi destekler ve bu nedenle genellikle tedavi amaçlı kullanılır. Bu ton, istisnai, uzmanlık, özgünlük anlamına gelir

Mor orkide bakımı

Orkide bakımı için güneş gören bir cam kenarı ya da bir yer ( yakıcı olmamalı) haftada bir sulama, çiçeklenme bittikten sonra saksı değişimi, orkideye uygun toprak ve iki yılda bir toprak değişimi. Orkideler genel olarak nemli ortamı çok severler bu yüzden mutfak ya da banyonuzda daha çabuk büyürler, ikinci olarak güneş ışığını çok seven mor orkide bakımı için özellikle köklerinin ışık alabileceği bir konuma yerleştirmelisiniz.

Orkide sulama işlemi yaz aylarında eğer toprak çabuk kuruyorsa haftada iki kez kış aylarında ise haftada bir kez yapılmalı. Eğer toprak kuruysa kurumasını bekleyin daha sonra sulayın yoksa kökleri çürüyecektir. Genelde orkideler kireçli suyu sevmezler. Kireç bakımından zengin bir bölgede yaşıyorsanız ve elinizde yağmur suyu yoksa, filtrelenmiş su kullanmak daha iyidir. Genelde sulama suyu ortam sıcaklığına (en az 20 derece) sahip olmalıdır.

Orkide gübreleme, Bitkinin besin ihtiyacı görece düşük olsa bile ara sıra gübrelemelisiniz. Bu özellikle yemyeşil bir çiçeklenme için faydalıdır. Orkide substratı, magnezyum, kalsiyum ve nitrojen içeren gerekli besinleri zar zor sağlar.

Mor Orkide Çeşitleri

PHALAENOPSİS

Sitemizin en ünlü ve en çok satılan orkide türüdür. Bazılarının boyutu büyük bazılarının da küçük olabilir.Devam eden popülerliğe rağmen, birçok orkide türü büyük ölçüde bilinmemektedir. Kelebek çiçeği olarak da bilinen phalaenopsis, en popüler orkide türüdür. Avantajları, nispeten karmaşık olmayan bakım ve neredeyse yıl boyunca çiçeklenme süresidir. Bu onları mükemmel bir başlangıç ​​orkide yapar. Phalaenopsis, kısmen gölgeli ama aydınlık bir yeri tercih ediyor. Sıcaklık gece 18 ila 20 derece arasında olmalı ve 16 derecenin altında olmamalıdır. Yüksek nem onlar için önemlidir.

Cattleya

Phalaenopsis ile birlikte en popüler orkide türlerinden biridir. Yaklaşık 40 türle, hem ev bitkisi hem de kesme çiçek olarak kullanılır. Sitemizdeki cattleya orkideler yaklaşık 25 santimetre yüksekliğe ulaşıyor. İlkbaharda veya sonbaharda çeşitli renklerde çiçek açarlar. Gün boyunca rahat sıcaklığınız 18 ile 20 derece arasındadır. Geceleri sıcaklıklar yaklaşık 10 ila 14 dereceye düşürülmelidir. Konum çok fazla ışık sağlamalıdır, ancak doğrudan güneş ışığı olmadan. Büyüme mevsimi boyunca bol su ve gübrelemeye ihtiyaçları vardır. Çiçeklenme dönemi dışında sulama azaltılmalıdır.

Coelogyne

Coelogyne, oldukça soğuk pencerelerde bile kolayca çiçek açtığı için yeni başlayanlar için özellikle uygundur. Çiçeklenme zamanı Şubat ve Haziran ayları arasındadır. Çiçekleri 5 ila 10 santimetre boyutlarındadır ve çoğunlukla beyaz veya sarı gibi açık renklerde çiçek açar. Sıcaklıklar gündüz 18 ila 20 derece arasında olmalı ve geceleri yaklaşık 10 ila 14 dereceye düşmelidir. Kışın kuru ve serin bir yeri tercih ettiği bir dinlenme dönemi alır. Bu şekilde bir sonraki çiçeklenme dönemi için yeni enerji toplar. Büyüme mevsimi boyunca kuvvetli bir şekilde gübrelenmeli ve sulanmalıdır.

Paphiopedilum

Kendi cinsi içinde bile çok farklı özelliklere sahip olduğu için tek tip bir görünüm tanımlamak mümkün değildir. Tek çiçekten çok çiçeğe kadar her şekil bulunabilir. Bireysel türler ayrıca çiçeklerin boyutu açısından da farklılık gösterir.

Vanda

Bakımı zor olduğu için yeni başlayanlar için uygun bir orkide değildir. Güneşi seven bir tür olduğu için pencere kenarı onlar için ideal. Vanda'nın çiçekleri çok çeşitli renklerde parlıyor ve az sayıdaki orkide örneklerinden biri olarak bazıları mavi çiçekli

SİTEMİZDEKİ MOR ORKİDE ÇEŞİTLERİ

Sitemizde en popüler ve sevilen tür olan mor orkide saksı türlerine , teraryumlara , dal sayısına ve büyüklüklerine göre farklılık gösterebilirler. Sevimlilikleriyle alıcılarımızı mutlu eden hayvan figürlü olanlar arasında en çok satanlar arasında I Love You Ayıcıklı Mini Orkide ilk sıralarda yer alıyor. Mini orkide zerafetiyle sizi etkilerken ayıcıklı kısmı da sevimliliğiyle sizi mutlu etmeye yetecektir.

En güzel mor orkideleri, sitemizde bulabilirsiniz, örnek vermek gerekirse; farklı saksı modeli ve uygun fiyatı ile en çok tercih edilen orkide çeşitlerimizden sarı woswos orkide çeşitlerini takip edebilirsiniz.

https://www.kalitecicek.com/urun/sari-kaplumbaga-ve-orkide

Teraryum içlerinde yer alan orkideler arasında Aşk Bahçem Teraryum ve Orkide Huzur Bahçem bizim sizler için favorimiz. Teraryumların doğallıkları ile orkidelerin zarifliği her alıcı için ayrı bir mutluluk olacaktır.

Dal sayılarına orkide çeşitleri, Tek dal orkide, çift dal orkide gibi orkidelerin çiçek veren dal sayılarına göre fiyatları değişkenlik gösterebilir. Her biri ortamda şık durur. Çoklu dallı orkideler çiçeklenme bittikten sonra genellikle yeniden çoklu olarak çiçek dalı verirler.

iki dal mor orkide satın almak veya incelemek isterseniz, ürünümüzün bağlantısı aşağıdadır.

https://www.kalitecicek.com/urun/2-dal-mor-orkide

Araba severler için Woswos saksıda yer alan orkide çeşitlerimiz bulunmaktadır. Yeşil Woswos Ve Orkide, Pembe Woswos Ve Orkide Bitkisi gibi renk çeşitleri arasından seçim yapabileceğiniz çeşitlerimiz vardır.

Orkidemin sağlıklı olduğunu nasıl anlarım?

Orkide kökleri sağlıklı bir bitkinin iyi bir göstergesidir. Sağlıklı kökler, ne kadar nemli olduklarına bağlı olarak beyazımsı açık yeşil veya koyu yeşil ve serttir. Öte yandan , kökler kahverengi veya siyah ve sümüksü ise, ellerinizi bitkiden uzak tutmalısınız. Çok kuru kökler bile iyiye işaret etmez.

Çoğunlukla çiçekler hasarlı orkidelerde bile güzel görünür . Bu nedenle, aynı zamanda iyi olan sağlıklı bir bitki olup olmadığının doğrudan göstergesi değildirler. En iyisi çiçekleri eşit renkte olan ve tomurcukları henüz açılmamış orkideler satın almaktır.