Bonsai Ağacı Hakkında

Bitkiler genellikle parfüm,ilaç, sebze ve meyve üretimi için yetiştirilen canlılardır. Bonsai ise sanat için yetiştirilen bir ağaç türüdür.Bonsai ağacı güzeldir ve belirli bir estetiği korur, ancak aynı zamanda bahçıvanın iç güzelliğini ve farkındalığını korumasına da yardımcı olur. Bonsai'nin amacı her zaman sıradan bir ev bitkisinden daha fazlası olmuştur.Bonsai sanatı, bir kapta büyüyen bir veya daha fazla küçük ağacın uzun vadeli yetiştirilmesine ve şekillendirilmesine odaklanır.

Bonsai ağaçlarının kendiliğinden şekillenmediğini söylemeye gerek yok. "Tepsi ekimi" anlamına gelen adından da anlaşılacağı gibi, bir bonsai ağacını online mağazamızdan sipariş vererek işe başlayabilirsiniz. Bonsai yetiştirmek, ortalama bir ev bitkisi yetiştirmekten çok farklıdır. Sabır, özveri, öngörü, yaratıcılık ve özen gerektirir. Ancak, bu asla kimseyi denemekten korkutmamalıdır. Yıllar geçtikçe ve bitki şekillendikçe, yetiştirici, beraberinde gelen ödüllendirici duygunun harcanan çabaya değdiğinden daha fazla olduğunu görecektir. Kalite çiçek olarak biz de bu çabanın verdiği gurur ve mutluluğa ortak olmak için buradayız.

Sevdiklerinizi her an mutlu etmek ve onların neşelerine ortak olmak için kaliteli bir çiçek sitesi olan kalitecicek.com sitesinden bonsai çiçeği siparişi vererek, sevdiklerinize en özel günlerinde harika bonsai çiçeği ile sürpriz yapabilirsiniz.Yapılması en kolay şey, online mağazamızdan hazır bir Bonsai ağacı satın almaktır. Pek çok şekil ve boyutta olan çok çeşitli ağaç türleri arasından seçim yapabilirsiniz

Hızlı ve güvenilir teslimat hizmetimizi kullanarak bir kaç tık yardımıyla bonsai siparişini alıcınıza teslim ediyoruz. Yeni başlayanlar için harika bir hobi olan bonsai ağacı sanatı sevdiklerinizin boş zamanlarını geçirirken sizi hatırlayacağı bir hediye olacaktır. Her bakışta hatırlandığınız bir hediye istiyorsanız, kesinlikle bu zarif, minyatür Bonsai ağacını tercih etmelisiniz.

Bonsai Ağacı Satın Almak İstiyorsanız...

Hayatına renk katmak ve değişiklik isteyen kişilerin tercihi olan bu sanatsal bitki çeşidini hediye ederek sevdiklerinizi mutlu ederken kendiniz için satın alarak da kendinizi şımartabilirsiniz. Bulunduğu her ortama ayrı bir hava katan bonsai ağacı siparişi için Kalitecicek.com online mağazamızı kullanabilirsiniz.

İnternetten bonsai ağaçları satın almaktan çekiniyor olabilirsiniz, fakat Kalite çiçek olarak sitemizdeki kaliteli bonsai ağaçlarını görünce rahatlıkla sipariş verebileceksiniz. Bonsai ağaçları size iç huzuru getirebilir. Havayı arındırmaya ve rahatlatıcı bir ortam yaratmaya yardımcı olurlar. Küçük boyutları sayesinde rahatsızlık vermeden her alana sığarlar.

Her özel gün için bonsai ağacı alabilirsiniz. Anneler günü, doğum günü, yeni ev ve daha birçok kategori için sitemizden bonsai ağacı sipariş vererek hediye edebilirsiniz. Gösterişli bir hediye vermek için yıldönümü hediyesi ya da sevgililer günü hediyesi için çok fazla düşünmeye gerek yok şık dekoratif vazo seçeneklerinden birine karar vererek sevdiklerinizi mutlu etmek çok kolay.

Bonsai Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bonsai bakımı için ışık en önemli faktörlerden biridir bu yüzden güney cephesinde yer alan pencere yanına koyarsanız daha hızlı büyüdüğünü gözlemleyebilirsiniz. Ağacınıza yardımcı olması için bu ışık eksikliğini yapay ışıklandırmayla tamamlayabilirsiniz. Hatta floresan aydınlatmalardan da destek alabilirsiniz.

Bonsai için önemli olan ikinci faktör ise nemdir. Özellikle ısıtma veya klima ile evinizin koşullarından çok daha yüksek neme ihtiyaç duyabilirsiniz. Mutfak gibi nemin fazla olduğu alanları seven bonsainiz için kuru ortamlarda tutmamaya çalışın.

Bonsai ağaçları nasıl sulanır?

Bonsai sulaması için en önemli kural, asla rutin olarak su vermeyin. Her x günde bir sulamanız gerektiğini belirten Bonsai ağacınızın üzerindeki etiketi dikkate almayın. En iyi uygulama, ağacınızı ve toprağını ve yalnızca ihtiyaç duyulduğunda suyu izlemektir.

Toprağın biraz kuru olduğunu ve ağacın suya ihtiyacı olduğunu belirlediğinizde, tüm kök sistemini iyice ıslattığınızdan emin olun. Saksının altında bulunan drenaj deliklerinden su akana kadar sulamaya devam edin ve muhtemelen işlemi birkaç dakika sonra tekrarlayın.

Toprağın yıkanıp gitmesini önlemek için ince ağızlı bir sulama kabı kullanarak yukarıdan su dökün. Bonsai'nizi iç mekanda tutarsanız, ağacınızı mutfak lavabonuza yerleştirip tekrar yerleştirmeden önce ağacı iyice sulayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz en iyi su yağmur suyudur çünkü herhangi bir ilave kimyasal içermez, ancak bu hemen bulunamadığında normal musluk suyu kullanımında herhangi bir sorun yoktur.

Suladıktan sonra saksının altından akan suyun bitmesini bekleyin ve tabakta su kalmamasına dikkat edin. Sulama yaptıktan sonra topraktaki su kurumadan kesinlikle sulama yapmayın bunun için topraktaki kumu 1 cm kadar parmağınızla oyun ve kuruluğuna bakın.

Sıcaklık Değerleri Bonsai İçin Nasıl Olmalıdır?

Tropikal ağaç türleri, oturma odanızın standart oda sıcaklığına benzer şekilde yıl boyunca nispeten yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyar.

Subtropikal Bonsai ağaçları biraz daha düşük sıcaklıklara dayanabilir ve genellikle standart oda sıcaklığının çok altında bir kış mevsiminin tadını çıkardıklarında gelişirler.

Özetlemek gerekirse, doğru ağaç türlerini seçtiğinizden ve iç mekan ağaçları için özel bakım yönergelerini dikkate aldığınızdan emin olun, bonsainiz yeterli olacaktır!

Bonsai Ağacı Saksı Değişimi Nasıl Olur?

Susuzluktan ölmemesini ve kök veya saksıya bağlanmamasını sağlamak için bonsai ağacınızı düzenli olarak yeniden yetiştirmek önemlidir. Bonsai ağacınızı saksı değiştirerek bonsainizin büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini garanti edebilirsiniz. Bir bonsai ağacını yeniden yerleştirme kararınız genellikle kullanılan saksı büyüklüğüne ve bonsai ağacı türüne bağlıdır. Daha olgun bonsai ağaçları genellikle her üç ila beş yılda bir saksı değiştirilirken, hızlı büyüyen bonsai ağaçlarının iki yılda bir saksı değişimi gerekir.

Bir Bonsai'ye bakmak ne kadar zor?

Bir Bonsai'ye bakmak, normal bir bitkiyi hayatta tutmaktan biraz daha fazla iştir. Ancak, ağacınızı doğru yere yerleştirir ve doğru sularsanız, Bonsai'ye bakmakta sorun yaşamazsınız .

Bonsai'mi ne sıklıkla sulamalıyım?

Belirli bir programa göre sulama yapmamanız çok önemlidir. Üst toprağa yakından bakın ve hafifçe kurumasını gördüğünüzde sulayın. Bonsai'nizi suladığınızda, tüm kök kütlesinin ıslandığından emin olmak için iyice yapın. Suyu unutmak acil bir sorundur. Çok fazla su, uzun vadede sorunlara yol açabilir.

Bonsai'mi dışarıda tutabilir miyim?

Bonsai'nizi dışarıda tutup tutamayacağınız, sahip olduğunuz ağaç türlerine bağlıdır. Çoğu iklimde, tropikal olmayan ağaç türleri dışarıda büyümeye uygundur.

Bonsai ağaçlarımızın en güzel örneklerinden bir tanesi de şöyledir :

https://www.kalitecicek.com/urun/bonsai-melegim-gumus