Pilea Çiçeği Anlamı Ve Bakımı Hakkında Bilgiler

Son dönemlerin en popüler bitkisi ile karşı karşıyasınız. Pilea çiçeği 2019 yılından bu yana en popüler bitki türü olarak bilinir. Görünümü nedeniyle herkes tarafından sevilir. Üstelik bakımındaki püf noktaları dikkate alındığında bu çiçeğin bakımı oldukça kolaydır. Yazı içerisinde Pilea çiçeği bakımı, fiyatları ve anlamı gibi birçok konuda bilgi yer alıyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için yazımızın derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Pilea Çiçeği Anlamı

Pilea çiçeğinin bir diğer adı para çiçeğidir. Para çiçeğinin birçok alt türü vardır. Bunlardan biri de Pilea çiçeğidir. Diğer para çiçekleri gibi Pilea çiçeği de eve bolluk ve bereket getirir. Bu çiçeğin hem hızlıca büyüyüp bereketli yapraklara sahip olması nedeniyle hem de ona bakan herkese bereket getireceğine inanıldığı için belirtilir.

Pilea Çiçeği Bakımı

Pilea çiçeği iyi bir şekilde bakıldığında hızlıca büyür. Aloe vera bitkisi gibi kenarlarından minik minik yavrular verir. Sizde çiçeğinizi kısa sürede büyütmek ve çoğalmasını sağlamak istiyorsanız, aşağıdaki bilgilere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu çiçek iç mekanda bakıldığında ve oda sıcaklığında bir değişme olmadığında yerinden çok memnun olur. Eğer pencere kenarı yakıcı güneş almıyorsa, çiçeğinizi koyup onun sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

Pilea Çiçeği Saksısı

Humus bakımından zengin ve suyu çok iyi bir şekilde drene edebilen toprak türünü tercih etmelisiniz. Çiçeğin çok hızlı bir şekilde büyümesi için gübreleme işlemine dikkat etmeniz gerekir. Ayda bir kez yeşil gübre ile beslenen toprağı çiçeği besleyecektir.

Pilea bitkisi budanarak çoğaltılır. Budadığınız kısımları toprağa ekin ve kısa süre sonra filizlenmesini fark edeceksiniz.

Delikli saksı bu çiçek bakımında olmazsa olmazlardan biridir. Toprağın yumuşak ve suyu geçirgen olması büyümesi için oldukça önemlidir.

Pilea Çiçeği Sulama

Pilea çiçeği için sulama oldukça önemlidir. Bu bitki nemli toprağı çok sever. Ancak yapraklarına su gelmemesi önemlidir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde sulama yapmanızı öneririz. Kök kısımların nemli kalması bitkinin daha fazla hoşuna gidecektir. Ancak sulamayı fazla yaparsanız, bitkiye zarar gelebilir.

Bu bitkinin haftada bir kez sulanması yeterli olacaktır. Yaz aylarında ve daha sıcak, daha güneşli havalarda Pilea, haftada birkaç kez suya ihtiyaç duyarken, kışın veya düşük sıcaklıklarda daha az sulama gerekir.

Pilea Çiçeği İçin Güneş Işığı

Pilea çiçeği için doğrudan güneş ışığı almayan, sıcak koşullar altında yerleştirin ve yalnızca toprak kurumaya başladığında sulamayı unutmayın.

Bu çiçek çok kuru ortamı sevmez. Bu nedenle kış aylarında oda içerisinde nemlendirici kulanmanızı tavsiye ederiz.

Pilea çiçek açar mı?

Pilea çiçeği, çok hoş görünümlü ve oldukça minik çiçekler açar. Çiçeklerin görünümü öyle hoştur ki, hiç solmasınlar istersiniz. Pilea gönderimi için aynı gün çiçek gönderim hizmeti vermekteyiz.

Bu çiçek Güney Afrika ülkesine aittir. İngiliz Kraliyet Bahçıvanlık Derneği tarafından “Award of Garden Merit” ödülü verilmiş bir bitkidir. Diğer adı Çin para ağacıdır. Çin para ağacı parlak ancak direkt olmayan güneş ışığı sever.