Mum çiçeği (Hoya Carnosa) güzel ve hoş kokulu bir çiçektir. Batı Avustralya'ya aittir. Bitki 25 metre yüksekliğe kadar büyüyebilir. Bu çiçek düğün buketlerinde, çelenklerde ve diğer çiçek aranjmanlarında popülerdir.

"Mum çiçeği" adı, beyaz cüce anlamından gelen bir kelimeden gelir. Çiçeğin dışı sert olmasına rağmen son derece güzel kokuludur.

Bu çiçek mersin ailesinin bir bölümü. Çiçekler dayanıklı ve kuraklıktan kurtulabilir. Ezildiğinde taze bir limon kokusu üretirler.

Mum çiçeği, herhangi bir bahçeye güzel bir ektir. Çok yönlü yayınlar ile çeşitli kullanımlar için kullanılabilir. Daha eşsiz bir görünüm için diğer küçük çiçeklerle de birleştirebilirsiniz.

Mum Çiçeği Anlamı

Harika bir sembolizmi olan bir çiçek olan mum çiçeği her durum için mükemmeldir. Sevgiyi, sabrı ve gücü sembolize eder.

Mum çiçeği Myrtaceae familyasının bir üyesidir. Bu çalılar tropikal ve subtropikal iklimlere özgüdür. Kuru, kumlu veya granit çıkıntılarda büyürken bulunabilirler. Chamelaucium türlerinin yaprakları küçük ila orta büyüklüktedir ve ezildiğinde hoş bir kokuya sahiptir.

Mum Çiçeği Bakımı

Mum çiçeği, balmumu benzeri kabuk benzeri bir meyve üreten güzel, yaprak dökmeyen bir asmadır. Bahçe veya iç mekan için çok güzel bir bitkidir ve havayı temizleme özelliğiyle bilinir. Balmumu bitkilerinin kalın etli yaprakları vardır. Ayrıca tatlı, kokulu bir çiçek üretirler.

Bir mum çiçeğine bakmanın en basit yolu, yeterli güneş ışığı sağlamaktır. Bu, kuru, düşük besinli toprakta iyi yetişen ve sıcak veya soğuk iklimlerde gelişebilen sert, küçük bir bitkidir. Çok soğuk bir bölgede yaşıyorsanız, donmayı önlemek için kök topunu organik bir malçla örtmek isteyebilirsiniz.

Balmumu çiçeğinizi gübrelemek de iyi bir fikirdir. Yavaş salınan bir gübre harikalar yaratabilir. Bununla birlikte, aşırı sulamak istemezsiniz, aksi takdirde kök çürüklüğü gelişebilir.

Mum çiçeğinizin yazın kuru sıcağında hayatta kalacağı doğru olsa da, onu daha sıcak havalarda sık sık sulamak en iyisidir. Daha soğuk bir iklimde yaşıyorsanız kışın bile sulayabilirsiniz.

Bir mum çiçeği ekerken, iyi drene olan bir alt tabaka kullanmak isteyeceksiniz. Bazı iyi seçenekler arasında kum, turba veya hindistancevizi lifleri bulunur.

Mum çiçeğinizi sularken rahatsız etmediğinizden emin olun. Bitkinizi yeni bir yere taşırsanız, çiçek tomurcuklarının bir kısmını düşürebilirsiniz.

Çiçeklenme mevsimi boyunca nem seviyelerini yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Bitkinizi derinlemesine sulamak, daha fazla çiçek üretimini teşvik etmeye de yardımcı olabilir.

Mum çiçeklerini yılın herhangi bir zamanında ekleyebilirsiniz. Genellikle ilkbahar ve sonbahar onları dikmek için en iyi zamanlardır.

Mum çiçeği Budama

  1. Hoya carnosa'yı budamak, bitkilerinizin bakımının önemli bir parçasıdır. Bu onları sağlıklı ve güzel gösterecek.
  2. Mum çiçeklerinin çeşitli türleri vardır. Bazıları yerel habitatlarda tarihsel kullanımlara sahipken, diğerleri daha çok ev bitkileri olarak yetiştirilir. Ancak her birinin kendine özgü gereksinimleri vardır ve tüm Mum çiçeği nemli iklimlerde iyi gelişmez.
  3. Ayrıca yeterli su ve gübre gerektirirler. Çeşitliliğe bağlı olarak, olgun bitki birkaç yıl sonra çiçek üretecektir. Daha fazla çiçeklenmeyi teşvik etmek için, budamadan önce mahmuzların büyümesini bekleyin.
  4. Çoğu Mum çiçeği türü ancak olgunlaştıktan sonra çiçek açar. Bununla birlikte, az sayıda ilk yılda çiçek açacaktır. Mum çiçeği birkaç yıl sonra çiçek vermiyorsa, çok fazla veya çok az ışık alıyor olabilir.
  5. Bunu önlemek için Mum çiçeğini gün boyunca biraz ışık alan bir yerde tutun. Çok fazla ışık veya gölge, yaprakların sarı veya pembe görünmesine neden olabilir, bu da bir bitki için iyi değildir.
  6. Mum çiçeği yetiştirirken dengeli bir gübre kullandığınızdan emin olun. Zayıf bir gübre bitkiye zarar verebilir. Gübre ayrıca Böcek istilasını da önleyebilir.

Mum çiçeği saksı değişimi

  1. Hoya carnosa'nın saksısını değiştirmek, bitkinize büyümesi için ihtiyaç duyduğu alanı vermenin harika bir yoludur. Mum çiçeğini yeniden saksılamak istiyorsanız, işlemin sorunsuz ilerlemesi için bazı ipuçlarını ve püf noktalarını burada bulabilirsiniz.
  2. Yapılacak ilk şey bitkinizin kök sistemini kontrol etmektir. Çürümüş veya zarar görmüş kökler çıkarılmalıdır.
  3. Kök sistemini ince tutmak, Mum çiçeği saksı değiştirildikten sonra gelişmesini sağlamaya da yardımcı olur. İyi drenaj delikleri olan bir tencereye sahip olmak başka bir avantajdır.
  4. Ardından, eski toprağı çıkarın ve yeni bir saksı karışımı ile değiştirin. Nemi tutacak turba bazlı bir karışım kullandığınızdan emin olun. Mum çiçeğinizin kurumasını istemezsiniz!
  5. Saksı karışımını ekledikten sonra, biraz daha alt tabaka ekleyin. Bu, bitkinizin kesintisiz büyümesine yardımcı olacaktır.
  6. Dikim kabınızdaki deliğin üzerine bir parça tel örgü eklemek iyi bir fikirdir. Bu, çömlek karışımının yıkanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  7. Alternatif olarak, Mum çieğini plastik veya toprak bir saksıya koymayı deneyebilirsiniz. Bunlar daha ucuz ve daha sağlamdır, ancak aynı zamanda ağır da olabilirler.
  8. Mum çiçeğini Çoğaltmak eğlencelidir ama dikkatli olmanız gerekir. Taşınmaktan hoşlanmazlar.

Mum Çiçeği Özellikleri

  • Çiçekler genellikle soluk sarıdır. Altı fit uzunluğa kadar büyüyebilirler. Yaprakları küçük, kancalı ve sivridir. Çiçek açtıklarında, mumsu yapraklar bir şemsiye oluşturur.
  • Bu bitkiler tatlı, hoş kokulu kokularıyla bilinir. Subtropikal veya çöl koşullarında hayatta kalabilirler. Mum çiçekleri dayanıklı olsa da, nem oranı yüksek olduğunda oluşan gri küf tarafından kolayca öldürülebilirler.
  • Güzelliklerinin yanı sıra, herhangi bir çiçek aranjmanına harika bir katkı sağlarlar. Uzun vazo ömrü ve güzel kokuları nedeniyle düğün korsajlarında kullanılabilirler. Buna ek olarak, bir masanın baş parçası olarak harika görünüyorlar.
  • Düğününüz için güzel ve ucuz bir çiçek arıyorsanız, mum çiçeği kullanmayı düşünün. Uzun süre dayanacak limonlu kokulu narin bir çiçektir.
  • Balmumu çiçekleri birçok çiçek tasarımcısının favorisidir. Çiçeklere dayanıklı, bu da onu bahçe için iyi bir seçim yapar. Balmumu çiçeği yetiştirmek için onu iyi yetiştirmiş bir bitki yetiştirmeyi dikmelisiniz. Düzenli sulama ve yavaş salınan bir gübre yönetimine yardımcı olacaktır.
  • Çok yönlü bir çiçek olan mum çiçeğinin çeşitli renkleri mevcuttur. Beyaz, mor ve iki renkli çeşitleri vardır.